Notes de premsa

Actes a Reus amb motiu del Dia Mundial Sense Alcohol

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 14/11/2023
Plaça Prim

La ciutat de Reus ha organitzat per demà dimecres dia 15 de novembre diversos actes per celebrar el Dia Mundial sense Alcohol. Des de la regidoria de Salut i Esports, conjuntament amb altres organitzacions comunitàries (Medicina Familiar i Comunitària, CAP St. Pere, CAP Horts de Miró, CAP Llibertat, CAP Fortuny, Benestar, Nutricionistes i COFT (Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona), es vol recordar a tothom que l'alcohol genera més de 200 malalties i altres problemes de salut, que -associat al seu abús- té relació amb molts accidents o violències, i que molts joves pateixen accidents i morts que es podrien evitar. 

Des de la regidoria de Salut i Esports s'ha organitzat una mostra i degustació gratuïta de còctels sense alcohol, des de les 11:00 h fins a les 13:00 h, a la plaça de Prim. També es muntarà un circuit amb diferents ulleres de simulació de graduació d'alcohol en sang, amb el lema "Si beus... posa't les ulleres". Finalment, també a la mateixa plaça, els tècnics del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, explicaran les combinacions d'alcohol i altres, com medicaments o begudes energètiques, per exemple. 

Enrique Martín, regidor de Salut i Esports de l'Ajuntament de Reus, ha volgut agrair la participació de totes les organitzacions que s'han implicat en l'organització de la commemoració del Dia Mundial sense Alcohol i convidar a tota la ciutadania a participar en les activitats previstes per tal de prendre consciència de la importància dels hàtits saludables i de les conseqüències de la ingesta d'alcohol en l'organisme. 

Altres activitats

  • CAP St. Pere:

VEUS EL QUE BEUS? (De 9:00 a 14:00 h)

Durant el matí podràs veure el que Beus en total durant una setmana complerta, amb l'ajuda dels professionals podràs tenir informació que sovint no som conscients. Coneixes les conseqüències de beure en el teu cos. La ingesta d'alcohol des d’un altre punt de vista. Es lliuraran tríptics des de les farmàcies: Veus el que beus.

XERRADA/TAULA RODONA SOBRE TEAF (Trastorn de l’Espectre Alcohòlic Fetal).

Visualitzar i donar a conèixer la importància de no beure durant la gestació. Diferents tallers per abordar la perspectiva de gènere. Activitat durant la setmana.

  • CAP Horts de Miró:

MURAL PARTICIPATIU: PER QUÈ BEVEM? ALTERNATIVES SALUDABLES AL CONSUM.

Construcció d'un mural amb la participació dels usuaris de l'ABS del 17 d'octubre al 12 de novembre. Exposició d'aquest mural a partir del 15 de novembre junt a materials gràfics en relació a les conseqüències socials i sanitàries del consum de risc d'alcohol. Sessió clínica adreçada a professionals del CAP i cribratge intensiu a les consultes del 13 al 17 de novembre.

  • CAP Llibertat:

SETMANA DE SENSIBILITZACIÓ.

Detecció i actualització de Calculadores a consulta. Sensibilització a pacients.

CALÒRIES I ALCOHOL

Informació de les calories sense contingut que té l'alcohol i efectes secundaris. Es lliuraran tríptics des de les farmàcies: Veus el que beus

  • CAP Fortuny

TALLER A PLAÇA Gabriel Ferrater i Solé de 10:00 a 14:00 h.

Calcula si beus massa. La calculadora dona informació i consells al voltant del consum d’alcohol. És anònima, i la informació que retorna la calculadora només és orientativa.

Plaça Prim
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer Plaça Prim 4754.8 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.