Notes de premsa

Surten a licitació els tallers de suport i acompanyament educatiu (TSAE) pel curs 23/24 del Pla Educatiu d’Entorn de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 7/12/2023
Pla Educatiu d'Entorn

L’Ajuntament de Reus va publicar dimarts, 5 de desembre, a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública l’anunci de licitació del servei de tallers de suport i acompanyament educatiu que hauran de començar durant el mes de gener de 2024 i duraran fins al juny.  El procediment d’adjudicació és obert simplificat abreujat  i per tant la data límit per presentar les  ofertes finaltizarà el proper 21 de desembre. El valor estimat del contracte és de 99.950€ i és un contracte finançat amb fons Next Generation de la UE.

Els TSAE són una acció educativa orientada a acompanyar l’alumnat dels centres d’educació primària i secundària, que tenen per objectiu acompanyar i reforçar l’adquisició de les competències bàsiques a l’alumnat en situació de més vulnerabilitat derivats pels centres del municipi de Reus. Amb la finalitat de facilitar la construcció de trajectòries educatives i personals d’èxit escolar i educatiu, aquests tallers han de donar una resposta personalitzada a les diferents necessitats i interessos de l’alumnat. Són tallers que es fan en horari extraescolar, per ajudar l’alumnat amb més necessitat educativa a adquirir hàbits i tècniques d’organització i d’estudi, afavorir una actitud positiva vers l‘aprenentatge, col·laborar en l’assoliment de les competències bàsiques en finalitzar una etapa educativa i promoure l’ús de la llengua catalana com a instrument per a la comunicació, l’aprenentatge i la cohesió social. Aquests tallers estaran finançats per Fons Next Generation.

Els Plans educatius d’entorn són una proposta educativa que vol donar resposta a les múltiples necessitats de la nostra societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. Aquests  són el fruit d’un conveni de col·laboració que va ser signat el 4 d’agost de 2023 entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Reus per contribuir al foment  de la llengua catalana i a la millora de l’èxit educatiu per a tot l’alumnat en totes les dimensions: personal, acadèmica, social i laboral i afavorir la convivència i cohesió social, establint  i mantenint  una xarxa educativa que doni una resposta global, integral i més eficaç als reptes educatius.  Per al seu desplegament i impuls es crea la Comissió representativa-Institucional que és l’òrgan de decisió i el qual entre d’altres té la funció d’aprovar anualment el Pla d’actucions en el qual s’inclouen els tallers que son objecte d’aquesta  licitació.

Pla Educatiu d'Entorn
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.