Notes de premsa

Apropa Cultura facilita 713 entrades durant el 2023 a 23 entitats socials de Reus, més del doble que l’any anterior

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 11/01/2024
Presentació Apropa Cultura al Teatre Bartrina
Presentació Apropa Cultura al Teatre Bartrina
Presentació Apropa Cultura al Teatre Bartrina

Representants de les entitats socials de Reus han assistit aquest dijous, 11 de gener, al Teatre Bartrina a la presentació de les activitats del programa Apropa Cultura d'aquest hivern i d’aquesta primavera que ofereixen els teatres Bartrina i Fortuny de Reus. L'any 2023, el Teatre Fortuny, el Teatre Bartrina i l'orquestra Camerata XXI van facilitar 713 entrades a través del programa Apropa Cultura a 23 entitats socials de Reus amb l’objectiu de facilitar l'accés als espectacles culturals als seus usuaris/àries. L’any 2022 es van facilitar 301 i l’any 2019, anterior a la pandèmia, 442.

Com a novetat de la programació, destaca la posada en marxa a la demarcació del programa El Museu s'Apropa a partir d'aquest mes de gener. Aquesta nova proposta consisteix en el fet que la Fundació Mas Miró i el Museu de la Vida Rural es traslladin a les residències de gent gran per fer activitats adreçades a persones grans amb Alzheimer i altres demències.

Pel que fa a la nova programació, per part del Teatre Bartrina destaquen les obres de teatre Farsa i Austràlia, que, en el marc dels Premis Teatre de Barcelona 2023, va rebre el premi a Millor Espectacle de Proximitat i Millor interpretació de repartiment, a la reusenca Ester Cort. Pel que fa al Teatre Fortuny destaca l'espectacle de dansa Sonomade la companyia La Verona i Laios, un espectacle del premiat autor alemany de teatre contemporani Roland Schimmelfhennig, un dels millors autors teatrals del món.

A més, continua vigent l'adhesió d'Imaginautes serveis culturals al programa Apropa Cultura. Es tracta d'una empresa que es dedica sobretot a la programació de teatre escolar a diferents poblacions de la demarcació de Tarragona.

També continua el programa «Un matí d'orquestra» que des del mes de novembre ofereix sessions a càrrec de l'orquestra Camerata XXI i la musicoterapeuta Montse Navarro. L'activitat s'adreça a persones amb discapacitat intel·lectual, alzheimer i trastorn mental, i consta de tres parts: assistència a l'assaig de l'orquestra, trobada amb els músics i un taller de música a càrrec d'un musicoterapeuta.

A més, Camerata XXI està treballant amb l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials i la Regidoria de Relacions Ciutadanes en un projecte de creació comunitària per desenvolupar activitats i tallers participatius al voltant de la música, adreçats a diversos col·lectius de la ciutat, com els usuaris/àries del Centre Social El Roser o el Casal de les Dones.

Amb la incorporació el passat mes de setembre Imaginautes i Camerata XXI, les entitats socials poden gaudir d'espectacles durant el matí entre setmana, una de les demandes que havien fet.

A més, cal recordar que les entitats socials de la ciutat registrades a Apropa Cultura poden sol·licitar autocars a un preu social per tal de poder assistir als espectacles i activitats culturals que organitzen els programadors adherits a Apropa Cultura a altres poblacions. S'ofereix la possibilitat de fer trajectes de fins a 60 km durant un màxim de 5 hores.

Presentació Apropa Cultura al Teatre Bartrina
Presentació Apropa Cultura al Teatre Bartrina
Presentació Apropa Cultura al Teatre Bartrina

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.