Notes de premsa

Dos detinguts en un dispositiu conjunt d’inspecció de locals al barri de la Sardana

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 15/01/2024
Dispositiu policial d’inspecció de locals al barri de la Sardana
Dispositiu policial d’inspecció de locals al barri de la Sardana
Dispositiu policial d’inspecció de locals al barri de la Sardana

Agents de la Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional, han realitzat aquest divendres 12 de gener un dispositiu conjunt de seguretat ciutadana, civisme i inspecció de locals, en dos bars i el seu entorn, al carrer de la Sardana i la plaça de Compte de Reus.

L’operatiu es va tancar amb diverses denúncies per infraccions relatives al contraban, seguretat, consum, tinença de drogues i estrangeria; així com la detenció de dues persones, una vinculada a un delicte  de robatori amb violència i intimidació; i l’altra en base a la llei d’estrangeria. Quatre persones més han estat citades a comissaria en base a la llei d’immigració. Durant el dispositiu s’han identificat 31 persones i tres vehicles.

En relació a les denúncies, se n’ha imposat 1 en relació al Codi de consum de Catalunya; una en relació a la llei de contraban; una en base a la llei d'Ordenació del Mercat de Tabacs i Normativa Tributària.

Igualment, s’han imposat 4 denúncies per tinença de substàncies estupefaents (cànnabis i cocaïna) i una denúncia per la tolerància al consum il·legal o tràfic de drogues tòxiques. També s’han localitzat dues navalles, fet que ha comportat dues denúncies més per tinença d'arma prohibida

Finalment, també s’han imposat denúncies per diferents infraccions relatives a seguretat tècnica, cablejat a l'abast del públic, extintor no accessible, brutícia, bloqueig de sortida d'emergència i aliments  en contacte amb els lavabos.

La campanya d’operatius policials conjunts permet verificar la situació administrativa i les condicions d’aquesta tipologia de comerços, alguns d’ells motiu de queixes veïnals. La política de col·laboració policial municipal amb la resta de cossos de seguretat permet crear sinèrgies i guanyar eficàcia en el servei.

Dispositiu policial d’inspecció de locals al barri de la Sardana
Dispositiu policial d’inspecció de locals al barri de la Sardana
Dispositiu policial d’inspecció de locals al barri de la Sardana

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.