Notes de premsa
5 noves escoles se sumen al Passaport Cultural que arriba ja a 12 centres educatius de Reus
La regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus ha presentat l’edició 2022-2023 del Passaport Cultural, un projecte de creació d’oportunitats educatives i d’acreditació i reconeixement social d’aprenentatges fora de l’escola. En aquesta edició s’han sumat a la proposta cinc noves escoles i, per tant, el Passaport Cultural arriba ja a 12 centres educatius de Reus.
Amb les noves incorporacions s’afegeixen 9 grups classe de més, el que suposa uns 225 usuaris potencials més, que se sumen als 631 alumnes que ja hi havia amb les 7 escoles participants que repeteixen del curs anterior.
Daniel Recasens, regidor d’Educació, ha explicat que “la metodologia del projecte es basa en els anomenats passaports d’aprenentatge on d’es d’un determinat territori o municipi s’anima i se celebra la participació en activitats de lleure obertes fora de l’escola, incentivant la inclusió social de tots els infants”. La voluntat des de la regidoria és que cada un dels infants potencials participi com a mínim en dues o tres activitats culturals durant tot el curs.
El projecte es planteja diferents objectius:
- Permet fomentar el treball en xarxa
- Es contribueix a ampliar les oportunitats educatives dels infants, donar valor a aquests aprenentatges, i posar a l’abast de tots els infants l’accés a aquestes experiències educatives
- Es proposa a les famílies conèixer i participar en les ofertes culturals i socials de l’entorn
- Fer una retroalimentació a les aules tot connectant els aprenentatges amb els projectes i aprenentatges que es porten a terme a l’escola
- I, finalment, es potencia la implicació social dels infants i de les famílies en la vida cultural i social de la ciutat
Les escoles que s’han incorporat aquest curs al projecte són l’Escola Teresa Miquel, la Rubió i Ors, la Isabel Besora, l’Escola Montsant i l’Escola Eduard Toda. Se sumen a les escoles Prat de la Riba, Cèlia Artiga, Sant Bernat Calvó, Marià Fortuny, Pompeu Fabra, General Prim i, finalment, Alberich i Casas.
Les entitats, empreses o espais municipals proposen mensualment a l’equip del Pla Educatiu d’Entorn quines activitats que ofereixen al públic en general volen incloure als actes del Passaport Cultural. Es pot oferir un descompte en el preu de les entrades o condicions especials pels nens i nenes que porten un passaport o, de vegades, també per a tota la família.
Les destinacions culturals actuals són molt diverses i respecte al curs passat s’han afegit dues destinacions d’aprenentatge: els Xiquets de Reus i el Reus Deportiu. Hi ha també els Museus de Reus, amb el refugi de la Patacada i la Bòbila Sugranyes, a banda de les exposicions al Salvador Vilaseca i al Museu de la plaça de la Llibertat i el CIMIR; el Gaudí Centre, el Teatre Bartrina, el Circ Llunar, les Biblioteques Municipals, o els Centres Cívics, entre altres.
El pròxim mes de juny està previst celebrar un acte conjunt de celebració del Passaport Cultural on es trobaran infants i famílies de les diferents escoles participants i les persones que representen les destinacions d’aprenentatge.