Notes de premsa
Accions diverses per commemorar el Dia Mundial de l'Avellana
El Dia Mundial de l'Avellana se celebra el pròxim dilluns 9 de desembre i a Reus es realitzaran diferents accions per la promoció gastronòmica de l’avellana DOP Reus com un dels productes del territori, juntament amb el Consell Regulador de la DOP Avellana de Reus.
"L’avellana de Reus" és un fruit sec de qualitats gastronòmiques i alimentàries excepcionals, ideal per consumir a qualsevol hora del dia, ja sigui crua o torrada. També és un ingredient perfecte per a ser utilitzat en la cuina, en diversitat de plats o per a l’elaboració de salses i postres.
La Denominació d’Origen Protegida (DOP) Avellana de Reus protegeix les varietats negreta, paueteta, gironella, morella i culplana, tradicionalment conreades en una àmplia zona de les comarques tarragonines de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta.
Les activitats
Per tal de commemorar el Dia Mundial de l'Avellana s'han concretat dues accions:
- Dilluns 9 de desembre, a partir de les 11:00 h, al Gaudí Centre, es repartiran pots amb avellana DOP Reus entre tots els seus visitants fins exhaurir existències.
- Al Gaudí Centre es realitzarà el taller infantil gratuït “Temps d’Avellana” amb l’objectiu de sensibilitzar els infants de l’ús de l’avellana i al mateix temps podran crear el seu propi pot d’avellanes DOP Reus. El taller, que es farà a les 17:30 h i a les 18:00 h, està adreçat a nens i nenes de 4 a 10 anys i és imprescindible reserva prèvia a l’Oficina de Turisme de Reus al 977 010 670.
L’Agència de Promoció de Ciutat Reus Promoció dóna suport a aquests actes per posar en valor aquest producte gastronòmic de qualitat vinculat a cultura culinària de la nostra ciutat i del territori.