Notes de premsa
Acte de cloenda de la Casa d’Oficis i el Taller d’Ocupació de Mas Carandell
t dimarts 2 de març a les 12:00 h tindrà lloc a l’escola Joan Rebull (avinguda de l’Onze de Setembre, 10) la cloenda i el lliurament diplomes acreditatius de dos programes ocupacionals de Mas Carandell, la Casa d’Oficis i el Taller d’Ocupació, que durant el 2009 han capacitat persones en situació d’atur en restauració de mobles, ajuda a domicili i manteniment interior d’edificis.
L’acte comptarà amb la presència de l'alcalde de Reus, Lluís M. Pérez; la regidora cap de l’Àrea d’Educació i Formació, Misericòrdia Dosaiguas; el regidor de Formació, Josep Allueva i el director territorial del Servei d’Ocupació de Catalunya, Ramon Inglés.
L’objectiu de la Casa d’oficis recent acabada i dotada amb 8 places, ha estat capacitar en la restauració de mobles, per la qual cosa el projecte treballat ha estat la recuperació, restauració i conservació de mobles del Pavelló Modernista de l’Institut Pere Mata, en el marc del conveni signat entre aquesta entitat i l’Ajuntament de Reus per a rehabilitar aquest emblemàtic espai de la ciutat.
Per la seva part el Taller d’Ocupació ha comptat amb dues especialitats diferenciades, per una part el mòdul d’Auxiliar d’ajuda a domicili, que comptava també amb 8 places, i s’ha centrat en la qualificació de persones dins l’àmbit sociosanitari, per la qual cosa es van establir col·laboracions pràctiques amb l’Hospital Sant Joan, amb SAD Sagessa d’atenció domiciliària i amb la Residència de gent gran de Reus de l’ICASS. D’altra banda s’ha impartit el mòdul de Manteniment interior d’edificis, també dotat amb 8 places. En aquest cas, en conveni amb la Regidoria d’Educació, s’ha treballat en la recuperació i reparació d’escoles públiques de Reus i en aquesta línia s’han efectuat diverses intervencions en l’escola General Prim, l’escola Misericòrdia i l’Escola Joan Rebull, motiu pel qual aquesta acull l’acte de cloenda de les accions ocupacionals.
Actualment es treballa la inserció laboral de les persones participants (un 54% dones), algunes de les quals ja participen en processos selectius. En el cas de la Casa d’oficis, i donat que la majoria d’alumnes són menors, s’ha treballat amb els nois i noies el possible retorn al sistema educatiu reglat per tal de que a mig i a llarg termini el seu accés al món laboral s’efectuï amb major garantia. S’estima que el 100% dels joves que han finalitzat el programa cursin properament el graduat en ESO, un Programa de Qualificació Professional Inicial o l’Accés a cicles formatius de grau mitjà.
Les Cases d’oficis són programes de formació i ocupació que tenen com a finalitat la inserció de joves aturats de 16 a 24 anys, a través de la qualificació i la pràctica professional en una determinada especialitat. Els Taller d’ocupació tenen el mateix objectiu però s’adrecen a majors de 25 anys. Ambdós dispositius compten amb el cofinançament del Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Reus.