Notes de premsa
Aigües de Reus potencia els criteris socials i ambientals amb el nou contracte de manteniment de jardineria
Aigües de Reus acaba d’adjudicar al Taller Baix Camp, com associació del tercer sector, el servei de manteniment de jardineria de diverses instal·lacions de l’empresa municipal. Es tracta de la primera licitació que Aigües de Reus impulsa tot potenciant els criteris de “reserva social” i de “compra verda” a l’hora de decidir l’adjudicació d’un determinat número de contractes de servei, d’acord amb el que estipula la Llei de Contractes del Sector Públic (LCSP).
Més en detall, aquest treballs inclouran, entre d’altres instal·lacions, el manteniment de les zones enjardinades de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP), dels diversos dipòsits d’aigua de la ciutat i del parc fotovoltaic de l’EDAR. El pressupost adjudicat ascendeix a un total de 144.078,00 € (sense IVA) i el contracte té una durada da tres anys
Establir els criteris
Segons el regidor responsable d’Aigües de Reus, Daniel Rubio, “sempre que sigui possible, hem de seguir treballant per al desenvolupament comunitari, la inserció social i la col·laboració amb les entitats del tercer sector, i per aconseguir-ho cal que establim formalment quins són els criteris socials i mediambientals que hem de tenir en compte, com ara hem fet”.
Es tracta, d’una banda, de promoure el treball de les persones amb discapacitat, desafavorides o que són membres de grups vulnerables amb risc d’exclusió. La Disposició Addicional Quarta de la LCSP 9/2017 permet la reserva de les licitacions a Centres Especials de Treball (CET) d’iniciativa social i Empreses d’Inserció (EI).
En aquest sentit, l’adjudicatari d’aquest contracte, el Taller Baix Camp, amb una trajectòria de més de quaranta anys, és una entitat sense ànim de lucre declarada d’utilitat pública amb seu a Reus que treballa per a les persones amb discapacitat intel·lectual adultes i les seves famílies, preferentment de la comarca del Baix Camp.
D’altra banda, la “compra verda” és aquella que fomenta l'adquisició de béns i serveis en què no només es tenen en compte criteris econòmics i tècnics, sinó també ambientals i socials. D'aquesta manera s'aconsegueix adquirir productes i serveis respectuosos amb el medi ambient, és a dir que ofereixen els nivells de qualitat i de servei exigits i que, alhora, generen un impacte ambiental menor.