Notes de premsa
Alsys s’implanta al CEPID i consolida el clúster d’empreses TIC del Tecnoparc
resa proveïdora de serveis informàtics Alsys Information Techonologies SL, iniciarà pròximament la seva activitat al Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (CEPID), del parc tecnològic de Reus. Aquesta nova implantació empresarial contribueix a consolidar un clúster d’empreses del sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions a l’entorn del Tecnoparc. El CEPID, l’Edifici Tecnoparc; i el mateix parc tecnològic estan dotats amb la tecnologia necessària per atraure empreses del sector.
L’Ajuntament de Reus ha definit una orientació estratègica per les noves tecnologies com a mitjà de suport a la innovació, i com a sector econòmic transversal i amb projecció de futur.
Alsys
Alsys, amb una plantilla de 50 treballadors (el 80% de perfil tècnic) i la previsió de créixer en un 30% en dos anys, inicia la seva activitat al CEPID fidel als objectius estratègics fundacionals: acostar les pràctiques i usos informàtics de les grans corporacions a la petita i mitjana empresa i a les administracions públiques locals.
Alsys Information Techonologies SL, va néixer a Reus el 2002 de la mà de Juan Ramon Guillén i Ruben Martí, amb un capital social de 12.000 euros i unes oficines de 30m2. Neix amb una filosofia de servei i disseny d’infraestructures informàtiques per al teixit empresarial del territori en els camps de la seguretat informàtica, les infraestructures de xarxes i comunicacions, la missatgeria i el treball en grup i la virtualització d’aplicacions amb tecnologia CITRIX.
L’any 2004, Alsys es consolida com a proveïdor de serveis informàtics de tecnologia avançada a nombrosos hospitals de Catalunya i d’atres clients com l’Ajuntament de Reus, Diputació de Tarragona, les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs, o la Cambra de Comerç de Tarragona.
L’empresa encara el futur posant l’accent en l’optimització de costos; la protecció i la integritat de les dades; i l’accessibilitat, tant per a l’empresa privada com per l’administració publica; són la base de qualsevol projecte de futur. Un futur que implicarà liderar la construcció del primer Datacenter del territori com aposta definitva per la innovació i el territori.
Clúster TIC
L’impuls d’un clúster TIC afavoreix la diversificació econòmica i una nova industrialització de la ciutat. Els principals avantatges són:
- Crea sinèrgies entre empreses i valor afegit
- Potencia l’R+D+I
- Genera coneixement i innovació
- Genera més oferta i demanda per concertació
- Configura un centre de referència empresarial en TIC
L’Ajuntament de Reus va elaborar un estudi de viabilitat d’un clúster TIC a la ciutat, amb enquestes a una vintena d’empreses del sector radicades a Reus i l’entorn. El resultat va ser el següent:
- El 70% considera molt interessant el project
- El 40% té interès en ubicar-s’hi de manera immediata; i el 25%, a mig termini. EL 35 no contesta.
El clúster TIC té una estructura semblant al 22@. Actualment agrupa 22 empreses del sector, a les quals s’hi sumen el sector públic, amb el Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions de l’Ajuntament de Reus; i un regulador del sector, el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT).
El clúster agrupa empreses de totes les tipologies del sector: seguretat informàtica, programació, tractament de dades, manteniment de la xarxa, emmagatzematge, producció audiovisual…
Les magnituds del clúster TIC són les següents:
- 22 empreses (grans, com T-Systems i Siemens; mitjanes, com Alsys; i noves empreses, com Kirubs, Mifune)
- Uns 450 treballadors
- Uns 4.700 m2 ocupats (la meitat de la superfície del CEPID i l’Edifici Tecnoparc)
- Entre 23 i 25 milions de facturació anual.
El conjunt de la ciutat compta amb 44 empreses del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, amb uns 900 treballadors.
Tecnoparc, emplaçament estratègic
El Tecnoparc és un emplaçament estratègic amb la infraestructura necessària per generar l’atracció d’empreses TIC. La implantació d’empreses del sector permet sumar a les infraestructures tècniques de cada empresa la infraestructura tecnològica i de comunicació de gran valor i d’alta qualitat, ja previstes inicialment en els dissenys constructius de l’Edifici Tecnoparc, el CEPID i del conjunt del parc tecnològic.
Com a exemple, tot l’àmbit del parc tecnològic disposa de canalitzacions de telecomunicacions municipal; en el conjunt de Reus, són més de 50 km; i la xarxa de fibra òptica de la ciutat abasta 400 km.
La seu del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) ha estat el catalitzador d’un clúster TIC a Reus. L’emplaçament, primer a REDESSA i, definitivament al Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (CEPID), ha generat un pol d’atracció per a la implantació d’empreses de base tecnològica, que se sumen a les ja existents al territori i que treballen a l’entorn del Tecnoparc.
També cal tenir en compte que la implicació de les administracions, la universitat i el sector privat en el parc tecnològic de Reus configura una cartera de serveis d’alt valor afegit, tant de caràcter cientificotecnològic, orientats al suport a l’R+D+I (tecnologia, informació, difusió, formació…), com de capacitació i desenvolupament empresarial (assessorament, networking, gestió empresarial…).
En aquest sentit, aquesta la infraestructura dinamitzadora i de suport empresarial del Tecnoparc contribueix a la diversificació econòmica del parc tecnològic. És a dir: permet impulsar el clúster TIC, i, la vegada que es mantenir l’aposta pel sector de la Nutrició i la Salut.