Notes de premsa
Aprovada la nova estructura directiva de l'Ajuntament de Reus
El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 22 de desembre la nova estructura organitzativa del personal directiu municipal, d'acord a l'estructura política de l'actual mandat. La organització tindrà efectes a partir de l’1 de febrer de 2024.
La nova estructura directiva s’addiu als nous models de gestió i als reptes organitzatius impulsats pel nou Govern de Reus per adaptar-se més a les necessitats de la ciutadania recollides en el procés permanent d’escolta activa.
La nova estructura busca assolir una major eficiència amb una reducció dels llocs de treball directius i la configuració d'una Direcció General Municipal que gaudiria d’un suport en les seves tasques per part d’una Gerència de Serveis Generals. Es mantenen les dues Gerències-coordinació en l’àmbit de Serveis a la Persona i en l’àmbit dels Serveis Territorials, de tal manera que es produiria l’amortització dels llocs de treball directiu corresponents a la Gerència-coordinació d’Organització i Serveis Interns i a la Gerència-coordinació de Serveis Econòmics de la relació actual, les funcions dels quals, majoritàriament, s’integrarien en la Gerència de Serveis Generals.
La nova estructura tindrà els següents llocs de treball:
- Direcció General Municipal. És el/la responsable jeràrquic/a màxim/a de l’administració executiva municipal, sota la dependència jeràrquica única de l’alcaldessa i la dependència funcional de l’Alcaldia, dels tinents i tinentes d’alcaldessa i dels regidors i regidores delegats.
- Gerència de Serveis Generals. És el/la responsable jeràrquic/a de l’administració executiva municipal, sota la dependència jeràrquica de la Direcció General Municipal i la dependència funcional d’aquesta, de l’Alcaldia, dels tinents i tinentes d’alcaldessa i dels regidors i regidores delegats.
- Gerència-Coordinació de Serveis a la Persona. Les seves funcions són les de desenvolupar i executar els plans d’actuació i les decisions adoptades pels òrgans de govern i la planificació i coordinació d’activitats, avaluació i proposta d’innovació i millora en matèria de benestar social, drets socials, salut, esports, relacions ciutadanes, educació, gent gran, infància i adolescència, joventut, famílies, i dels ens instrumentals de naturalesa pública vinculats a aquests àmbits
- Gerència-Coordinació de Serveis Territorials. Les seves funcions són les de desenvolupar i executar els plans d’actuació i les decisions adoptades pels òrgans de govern i la planificació i coordinació d’activitats, avaluació i proposta d’innovació i millora en matèria d’arquitectura, urbanisme, desenvolupament urbà, via pública, activitats, patrimoni, transport, medi ambient, sostenibilitat i habitatge.