Notes de premsa
Arrenca «Créixer amb tu», un programa sobre la primera etapa de desenvolupament infantil
ograma de Polítiques Transversal d’Infància i Família posa en marxa aquest dimarts 30 d’octubre el program «Crèixer amb tu», una proposta de sis tallers relacionats amb els aspectes rellevants del món de l’infant de 0 a 36 mesos.
«Créixer amb tu» és un programa promogut pel programa Transversal d’Infància i Família de l’Ajuntament de Reus i la Secretaria de Polítiques Familiars de la Generalitat de Catalunya. Se centra en la primera etapa del desenvolupament infantil. Els tallers són gratuïts però cal inscriure’s-hi. Tenen una durada aproximada d’una hora i mitja. Són independents els uns dels altres, i, tot i que tenen una temàtica específica, es van construint a partir de les necessitats i les demandes que van sorgint des del grup.
En cada sessió es donarà a les famílies escrits relacionats amb el moment evolutiu en el que es trobin els seus fills, i a més a més, els dos llibres editats per la Secretaria de Polítiques Familiars. Són dues guies per a pares i mares que se centren en l’evolució dels infants, una guia que comprèn dels 0 als 18 mesos i una altra que comprèn dels 18 als 36 primers mesos de vida dels infants.
La programació de tallers és la següent:
- 30 d’octubre: «La incorporació d’una persona nova a la família i els canvis que es produeixen»: . Es parla sobre les implicacions de la maternitat i la paternitat, la compatibilitat de la cura dels infants amb el món laboral i social, modificacions de la vida en les persones. Les característiques d’unes bones pràctiques familiars. (0 a 18 mesos).
- 6 de novembre: «La cura i salut de la criatura»: Se centra en els aspectes pediàtrics i té a veure tant amb la cura de l’infant com en altres aspectes relacionats amb la prevenció d’accidents domèstics, vacunes, etc. (0 a 18 mesos)
- 13 de novembre: «La cura, el desenvolupament i l’educació de les criatures». Tracta aspectes més psicològics i educatius: l’escola bressol, els avis, els cangurs, els diferents aspectes del desenvolupament durant aquesta etapa evolutiva, la importància del joc, etc. (0 a 18 mesos).
- 20 de novembre: «El benestar i la salut de la criatura». Qüestions relacionades amb l’establiment d’hàbits alimentaris i de rutines quotidianes. La importància de les revisions pediàtriques i la prevenció d’accidents domèstics. (18 a 36 mesos)
- 27 de novembre: «La cura, el desenvolupament i l’educació de les criatures». Noves maneres de jugar i nous jocs que mostren la seva relació amb el desenvolupament infantil. La participació dels infants en les tasques dels adults. Com abordar l’establiment de normes i límits. L’autoestima. L’autonomia dels infants. (18 a 36 mesos).
- 4 de desembre. «L’establiment de continuïtats entre els diferents contextos de vida de la infància». Les influències educatives més enllà de la família, sense oblidar que la família continua sent el principal context de desenvolupament de la criatura. La importància d’establir continuïtats família-escola o el tractament de la influència educativa dels mitjans de comunicació. (18 a 36 mesos)
Totes les sessions tindran lloc al Mas Pintat (plaça de l’Abat Oliva, 35). Els tres primers tallers es faran entre les 15:30 h i les 17:00 h; mentre que els altres es faran entre les 19:30 h i les 21:00h. Els tallers van a càrrec de Mariana Salvi, psicòloga i experta en formació per a famílies. La inscripció és gratuïta, però cal apuntar-se prèviament a través del telèfon 977 010 046.
El programa Créixer amb tu, és el primer d’una sèrie de serveis educatius municipals per a la infància i la família que properament s’engegaran per tal de cobrir el ventall de necessitats que poden tenir les famílies amb infants de 0 a 6 anys. Programes que busquen la promoció del Mas Pintat, com a Centre d’Infància i Família des d’on es projectin tota una sèrie de propostes lúdico-formatives adreçades a les famílies amb infants petit; l’impuls de la xarxa local per a la infància i la família; l’estudi de les necessitats de les famílies amb infants; el disseny, execució i gestió dels diferents programes fruit d’aquest estudi de necessitats i de l’aportació de les diferents perspectives de la gent que forma la Xarxa local.