Notes de premsa
Cinquanta-quatre parelles lingüístiques més al Voluntariat per la llengua de Reus
Divendres passat, es van formalitzar cinquanta-quatre parelles lingüístiques del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (CNL) a la sessió de presentació de la trenta-novena edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Reus. Entre aquestes parelles, n’hi ha trenta-set de noves i disset que continuen d’edicions anteriors.
Voluntaris i aprenents es van conèixer en una sessió formativa al Centre d’Amics de Reus. Anna Saperas, directora del CNL de l’Àrea de Reus, va inaugurar la sessió de presentació de les parelles i va agrair a tothom l’assistència i la implicació en el programa. Seguidament, el president de l’entitat, Joan M. Mallafrè, va donar la benvinguda als assistents i va ressaltar la importància de l’edifici que acollia l’acte, ja que és la casa on va néixer Marià Fortuny, un dels pintors reusencs més importants i de més renom.
Després, les tècniques responsables del programa, Rut Ortiz i Mireia Romeu, es van encarregar de donar als participants informacions i instruccions perquè l’experiència com a membres d'una parella lingüística resulti ben positiva. En aquest sentit, van detallar alguns dels materials lliurats a les parelles que poden utilitzar a l'hora de conversar i van destacar el grup de conversa Fem un beure?, que té com a objectiu parlar en català en un ambient informal. Aquesta iniciativa és oberta a tothom, es formi part o no del VxL, i aquest mes de novembre es durà a terme cada dimecres a les 18 h a El 3d9, al carrer de Rosich, 4.
Els voluntaris inverteixen una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l'aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient distès, mentre fan noves amistats i s'enriqueixen mútuament.
Les persones que estiguin interessades a col·laborar-hi com a voluntàries o com a aprenentes encara hi són a temps, i poden adreçar-se al CNL de l'Àrea de Reus, situat al carrer de l'Àliga de Reus, 1, personalment, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic ([email protected]). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat, o fer el tràmit als punts d'inscripció del Voluntariat per la llengua distribuïts pel Baix Camp i el Priorat.