Notes de premsa

Cloenda de la quarta edició del programa formatiu Tastets d’Ofici

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 6/06/2007

arta edició del programa formatiu Tastets d’Ofici es clou aquest dijous 7 de juny amb l’acte de lliurement de dimplomes als alumnes que té lloc a les 13:00h al saló de plens de l’Ajuntament. Un total de 87 alumnes de sis centres educatius (cinc instituts i un col·legi d’educació especial) rebran el diploma acreditatiu.

El Tastets d’Ofici neix de la necessitat dels instituts de Reus de donar resposta a un col·lectiu de l’alumnat més interessat per una sortida laboral que per obtenir el graduat d’ESO. L’Ajuntament, a través dels programes transversals, va posar en marxa fa quatre anys un grup de treball amb professionals de diferents àrees municipals, la Fundació Pont i Gol i el Departament d’Ensenyament per tal que proposin projectes per donar sortida a la necessitat detectada.
Aquest és el quart any consecutiu d’execució del projecte. L’estructura del model és la següent: cada institut selecciona com a màxim quinze alumnes per taller. Els instituts disposen de dues tardes lectives per assistir als tallers. A criteri de cada institut, el mateix grup d’alumnes pot participar en un o en els dos tallers quadrimestrals. Al segon quadrimestre es fa una rotació de tallers de tal manera que cada alumne pot haver tastat un màxim de quatre oficis durant el curs. Els alumnes sempre estan acompanyats d’un professor del centre mentre són als tallers, que és el responsable d’avaluar-los i donar suport a l’expert que els condueix.
Els centres que han participat aquest curs en el programa són: IES Gabriel Ferrater, IES Josep Tapiró, IES Gaudí, IES Salvador Vilaseca, IES Baix Camp, Col·legi d’Educació Especial Ntra. Sra. del Mar. Un total de 87 alumnes de 107 que han passat aquest curs pel projecte han assolit amb aprofitament el tastet d’Oficis. El 61% dels alumnes han participat en 2 o més tallers, i en concret, gairebé una tercera part han assistit a tres o quatre tallers, la qual cosa representa un procés d’orientació laboral vivencial que els ajuda a descobrir quin tipus d’habilitats són les que millor se’ls donen.
Els tallers que s’han desenvolupat són els següents: Construcció (JOM SL Instalaciones Electromecànicas), Electricitat i Lampisteria (Àrea d’Educació i Família. Ubicació al CEIP Ciutat de Reus), Jardineria (IES d’Horticultura i Jardineria), Educació Infantil (EBM La Ginesta, EBM Montsant i EBM El Margalló), Fusteria (NCF Centre de Formació Nogués, SL), Comerç (IES Baix Camp), Perruqueria (C&C Llongueras). Cada taller té una durada d’unes 35 hores, i té el tractament de crèdit variable a nivell curricular dins l’ESO.
L’Ajuntament assumeix el cost íntegre de les despeses d’execució d’aquest projecte (enguany s’hi destina un pressupost d’uns 28.500 euros), que inclouen també targetes de transport urbà als alumnes per poder desplaçar-se de forma gratuïta fins a les instal·lacions de cada taller.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.