Notes de premsa
Comença el programa de serrar les cames a La Vella Quaresma 2024
Ja està tot a punt perquè un any més els escolars de la ciutat puguin viure en directe l'espectacle de serrar les cames a la Vella Quaresma. En concret, un total de 2.690 alumnes passaran per les Peixateries Velles per participar a l'espectacle.
Així doncs les sessions de serrar la cama a la Quaresma comencen aquest divendres dia 16 de febrer i setmalment l'activitat es repetirà per als diferents alumnes de les escoles de Reus. Aquest programa està promogut per les regidories d'Educació i de Cultura i Política Lingüística, a través de l'Institut Municipal Reus Cultura. Es repetirà cada divendres de Quaresma, a les 10:00 h, a les Peixateries Velles, fins al dia 27 de març, dimecres de la Setmana Santa, quan per acabar el projecte, es farà a les 12:00 h i està obert a totes les famílies.
La il·lustració de la Vella Quaresma, amb les 7 cames, ha estat creada enguany per l'artista Albert Macaya.
Aquest primer divendres l'espectacle es podrà veure amb els i les alumnes de les escoles Pi del Burgar, Sant Josep, Cèlia Artiga, Col·legi Sant Pau, Escola Maria Rosa Molas i Escola Marià Fortuny. Serrarà la primera cama de la Vella Quaresma Pere Turellols, president de la Federació Reusenca d'Agrupacions del Carnaval (FRAC) i Emilio Gómez, vicepresident.
El Carni, protagonista
L'espectacle que es fa cada divendres de la Quaresma està protagonitzat pel personatge del Carni, el protagonista del Carnaval que no es resigna a la realitat que la festa s'ha acabat i que no tornarà fins a l'any vinent.
La representació té la música, cançons i festa en directe cada setmana. Diferents persones aniran tallant les cames a la Vella Quaresma que, durant tot el període, està penjada a la plaça de les Peixateries Velles.
L'il·lustrador de la Vella Quaresma 2024, Albert Macaya Ruiz (Reus, 1961)
Artista visual, professor de la Universitat Rovira i Virgili i Doctor en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Imparteix docència en matèries d’art a la Facultat de Lletres i didàctica de les arts visuals a la Facultat de Ciències de l’Educació. Ha participat en diversos grups de recerca i programes de doctorat sobre art, educació i didàctica de les arts visuals. És autor de diverses publicacions en aquest àmbit. En el terreny creatiu, després d’uns anys inicials centrats en la pintura, s’ha decantat per l’escultura i la instal·lació. Ha mostrat el seu treball preferentment a museus, centres d’art i galeries, a més d’alguns projectes per a l’espai públic i alguna incursió esporàdica en el terreny de la performance.