Notes de premsa

Comerços i Mercats de Reus divulgaran el telèfon d’atenció a les dones en situació de violència masclista

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 15/07/2013
Foto de la reunió

La Cambra de Comerç de Reus, Unió de botiguers, El Tomb de Reus, Mercats de Reus i l’Ajuntament d’aquesta ciutat col·laboren amb l’Institut Català de les Dones, del Departament de Benestar Social i Família, en la campanya de divulgació de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista 900 900 120. L’objectiu de la iniciativa és incrementar el coneixement d’aquest servei entre les dones que el puguin necessitar. Les quatre entitats comercials col·laboraran amb la distribució estratègica de cartells i adhesius a través dels prop de 800 establiments que tenen associats.

La col·laboració s’ha formalitzat aquest migdia en un acte al Casal de les Dones de Reus on, a més dels representants de les entitats comercials, han participat la coordinadora territorial de l’ICD a Tarragona, Lídia Bargas, la regidora de l’Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, i la regidora de Participació i Ciutadania, Àngela Tello.

També s’han adherit a la campanya les següents empreses i organismes del sector privat: PIMEC (patronal que representa les micro, petites i mitjanes empreses i els autònoms de Catalunya), Caprabo, Carrefour, Bonpreu, Àrea de Guissona, Consum, El Corte Inglés, Supermercats Llobet, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturns i el Consell d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya.

El telèfon 900 900 120
El telèfon 900 900 120 que l’Institut Català de les Dones posa a disposició de les dones en situació de violència masclista ha atès entres els mesos de gener i juny d’enguany 390 trucades procedents de les comarques del Camp de Tarragona. En tot l’any passat les trucades que es van produir van ser 872, que representen el 8,7% del total de Catalunya.

A Catalunya, aquest servei va atendre l’any 2012 un total de 9.989 trucades, que suposen una mitjana mensual de 832 atencions. El 65% van ser produïdes per situacions de violència psicològica, el 28,1% per violència física, el 5,2 % per violència econòmica i l’1,7% per violència sexual.

Un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina atenen en aquest servei les demandes relacionades amb qualsevol forma de violència contra les dones. El 900900120 és un primer recurs on les dones poden trucar de forma anònima i expressar la situació viscuda (en molts casos per primera vegada) i on se’ls ofereix una derivació el més acompanyada possible als serveis més adients de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista. En les situacions més extremes també es realitza el contacte directe amb els serveis d’emergències policials i de salut.

L’atenció és gratuïta i confidencial, s’ofereix tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia i, quan s’escau, es facilita la comunicació en un total de 124 llengües.

Foto de la reunió
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.