Notes de premsa
Conveni amb les entitats que col·laboren amb el Pla Educatiu d’Entorn
s, 20 d’abril, a les 18:00 h a la Sala Evarist Fabregas de l’Ajuntament de Reus, la tinenta d’alcalde d’Educació i Família, Empar Pont, signarà diversos convenis amb entitats que col·laboren amb el Pla Educatiu d’Entorn: l’Associació de Veïns Pau Casals, l’Agrupament Escolta i Guia Montsant- Verge del Cim i Cibercat.
Aquestes entitats s’han adherit al Pla Educatiu d’Entorn per a la promoció del treball en xarxa i millorar l’acció educativa formal dels centres educatius i, a la vegada, promoure la coherència en l’actuació dels agents de l’educació no formal i la informal, per millorar la capacitat educativa de l’entorn. Els centres educatius surten de les aules per relacionar-se amb les famílies, les entitats i les associacions del barri però també, i a la vegada, obren les portes i esdevenen escenari de l’activitat social, cultural i cívica que es genera el seu voltant.
El Pla amplia el concepte d’escola a partir de definir l’educació en tres àmbits: l’educació formal o reglada, l’educació no formal –activitats extraescolars, de lleure i de vacances– i l’educació informal: formació de pares i mares i sensibilització de la comunitat amb el doble objectiu de prevenir i implicar.
EL PEE: l’educació, un concepte més ampli: una responsabilitat de tots i totes
El curs 2005-06 la ciutat de Reus ha posat en marxa els Plans educatius d’entorn, un projecte de col·laboració institucional per a la millora de l’acció educativa mitjançant la coresponsabilitat dels agents del territori.
Aquesta iniciativa s’impulsa des de l’Àrea d’Educació i Família de l’Ajuntament de Reus i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. La voluntat és cooperar i treballar plegats, aprofitant els recursos i els serveis de l’Administració local i de l’autonòmica.
El desenvolupament d’un Pla d’Entorn ha de permetre assolir l’educació integral de tot l’alumnat i promoure la cohesió social a través de l’educació intercultural, l’ús de la llengua catalana i la igualtat d’oportunitats. Un PEE és una iniciativa de cooperació educativa que pretén:
· Promoure la cohesió social a través de l’educació intrercultural i l’ús de la llengua catalana en un marc multilingüe.
· Crear un sistema de cooperació entre departaments i amb l’Administració local, obert al món associatiu.
· Aconseguir l’educació integral de l’alumnat.
· Actuar en un àmbit territorial concret d’una manera ordenada i estable
· Dinamitzar i potenciar actuacions coordinades entre els centres educatius i el seu entorn.