Notes de premsa
Curs de formació per als voluntaris del Programa de Recuperació d’Aliments Frescos
uarantena de voluntaris de les entitats que formen part de la Xarxa de distribució d’Aliments del Programa de Recuperació d’Aliments Frescos han participat aquest mes de setembre en dues sessions impartides per l'Agència de Salut Pública al Camp de Tarragona, un organisme depenent del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i organitzades per l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus.
L'objectiu d'aquest curs de formació, impartit els dies 13 i 20 de setembre a la sala d'actes de l'antic Hospital Sant Joan, ha estat donar a conèixer a les entitats distribuïdores dels aliments frescos tot allò referent a la manipulació d'aliments (cadena del fred, caducitat... ) per tal de garantir distribuir-los en condicions aptes per al consum humà.
La regidora de l’Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que: «la realització d'aquest curs suposa un pas més en la consolidació del programa de recuperació i distribució d’aliments frescos per a persones sense recursos econòmics. Un programa que en el context actual de crisi econòmica, fa de Reus una ciutat capdavantera en l’àmbit de la gestió alimentària amb una finalitat social».
Aquest programa està gestionat per l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus conjuntament amb el Banc d'Aliments i el Taller Baix Camp. I compta amb la implicació de les entitats de la Xarxa de distribució d’Aliments, supermercats, diverses administracions públiques i fundacions privades. Aquesta tasca beneficia més de 6.000 persones sense recursos.
Treball en xarxa
La Xarxa de distribució d’Aliments és un projecte de ciutat impulsat pel Pla Local d’Inclusió Social de l’Àrea de Benestar Social, que consisteix en un treball en xarxa entre l’administració local i les entitats socials per tal de donar cobertura a les necessitats bàsiques de les persones i la seva promoció social. A la xarxa de distribució d’aliments, hi participen Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus, Càritas -que abasteix totes les parròquies de Reus-, la Societat de Sant Vicenç de Paül, la Fundació Mossèn Frederic Barà, el Centre d’Ajuda al Pres i al Necessitat, l’Església Evangèlica Ríos de Vida, l’Església Evangèlica Pentecostal Missionera, l’Associació Cultural Amistad y Raices, Creu Roja, l’Agencia Adventista para el Desarrollo y Recursos Asistenciales (ADRA) i la Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Tarragona.
La xarxa d’aliments permet coordinar, a través d’un aplicatiu informàtic, les dades sobre les persones i famílies que reben ajudes d’aliments de què disposen les entitats i els Serveis Socials de l’Ajuntament. La gestió coordinada dels recursos alimentaris entre les entitats i el sector públic afavoreix una prestació més eficaç d’aquesta ajuda.