Notes de premsa
Cursos per aplicar polítiques d’igualtat d’oportunitats a les empreses de Reus
ntament de Reus i l’IMFE Mas Carandell organitzen dos cursos sobre l’aplicació de polítiques d’igualtat d’oportunitats a l’empresa amb l’objectiu d’incorporar la perspectiva de gènere en el teixit empresarial de Reus i fomentar conjuntament amb els agents polítics, socials i econòmics l’equitat en el sí de les organitzacions.
Es tracta d’una formació teòrica i pràctica adreçada a personal tècnic, de l’equip de direcció i de RH d’empreses amb una plantilla inferior a 250 persones (tot i que la participació resta oberta a empreses més grans), així com a col·legis i associacions professionals, gremis, graduats socials, fundacions i gestories, que es dediquen a l’assessorament del teixit organitzatiu, i que tenen la seva seu social a Reus.
Ambdues accions, de 6 hores de durada, s’estructuren en tres sessions, la primera de les quals es farà el dimecres, 6 d’abril. La primera és comuna i teòrica, tenint per finalitat introduir a les persones assistents en les polítiques i pràctiques d’igualtat d’oportunitats en l’àmbit empresarial. Les dues sessions restants són tallers reduïts de caire pràctic per elaborar mesures específiques en l’àmbit concret. Les persones participants es distribuiran en grups segons si es tracta d’empreses o assessories.
Intervindran com a docents Glòria Solsona, agent d’igualtat de la Direcció general de relacions laborals i qualitat en el treball del Departament d’Empresa i Ocupació, Sònia González, tècnica d’igualtat d’oportunitats de la CEPTA, Gemma Nogués, tècnica en consultoria i formació de GPF Gestió programes de formació i TIC, SL i Cristina Altadill, agent local d’igualtat a l’Ajuntament de Reus i a l’IMFE Mas Carandell.
Les empreses que participin en la formació rebran un Diploma de reconeixement d’assistència i un logotip en format jpg, d’igualtat d’oportunitats en les empreses. L’anagrama està dissenyat exclusivament per a la formació, i el podran penjar al seu web com a marca distintiva per visibilitzar i promocionar la igualtat d’oportunitats entre l’àmbit empresarial.
Aquesta és també una iniciativa de suport adreçada les empreses en temps de crisi, ja que introduir mesures d’igualtat en el sí de les organitzacions incorpora una sèrie de beneficis que li atorguen un valor afegit i les fa més competitives, a la vegada que socialment responsables.
Aquesta actuació compta amb la col·laboració de REDESSA, la Fundació Mas Carandell, el Departament d’Empresa i Ocupació, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.