Notes de premsa
Dues Jornades del programa Aprenem Junts reuniran 700 estudiants a la Fira
Aquest proper dimecres dia 4 de maig uns 200 alumnes de 1r a 4rt d’ESO de 6 instituts de la ciutat presentaran a la resta d’alumnes els projectes que han estat treballant aquests darrers mesos i compartiran els aprenentatges que han fet en relació a les competències específiques dels continguts com en relació a les competències transversals. Serà el I Congrés Aprenem Junts de la ESO, un esdeveniment que començarà a les 9:00 h amb la benvinguda a càrrec del regidor d'Educació, Daniel Recasens.
Els centres participants de secundària són els instituts: Josep Tapiró, Salvador Vilaseca, Baix Camp, Pi del Burgar, Gaudí i Roseta Mauri.
Durant la jornada els alumnes es distribuiran en 6 sales. A cada sala 3 grups d’alumnes de 3 centres exposaran els seus projectes i el procés d’aprenentatge seguit.
Des de l'equip tècnic del Pla Educatiu d'Entorn responsable de l'organització, del qual la regidoria d'Educació en forma part, s'ha proporcionat el desplaçament en transport urbà o transport escolar als grups que no hi podran accedir caminant.
La trobada de demà serà la primera de les dues jornades de l'Aprenem Junts. La segona es farà el dia 25 de maig i està dedicada a Primària. Ambudes tindan lloc a la Fira de Reus del Tecnoparc i formen part del programa Aprenem Junts del Pla Educatiu d'Entorn, un programa pensat per tal que els diferents centres educatius presentin i comparteixin els seus projectes interdisciplinaris amb la resta de nens i nenes de les diverses escoles i instituts de la ciutat.
El dia 25 seran uns 550 alumnes de 4rt a 6è de primària de 16 centres participants: Rosa Sensat , Rubió i Ors, Alberich i Casas, Montsant, Sant Bernat Calbó, Prat de la Riba, General Prim, Cèlia Artiga, Ciutat de Reus, Teresa Miquel, Pompeu Fabra, Pi del Burgar, Isabel Besora, Misericòrdia, Marià Fortuny i La Vitxeta.
Durant el segon trimestre s’han creat dos grups de treball de docents, que s’han reunit vàries sessions i han comptat amb l’acompanyament i assessorament de dos docents experts en la metodologia Aprenentatge basat en projectes (ABP):
- El grup de treball de primària: col·laboració del Francesc Martín.
- El grup de treball de secundària: Col·laboració del Sergi del Moral i Pere Royo.
Els centres educatius que participen al Congrés han aplicat la metodologia ABP que és una estratègia didàctica que es caracteritza principalment perquè el punt de partida és un problema «real» i en la recerca de solucions es van adquirint nous coneixements de diferents àmbits. Els alumnes són els protagonistes i gestionen el seu propi procés d’aprenentatge amb l’acompanyament dels i les mestres i professors, i es fonamenta en la interacció social i el treball cooperatiu entre iguals per a la construcció del coneixement individual i les competències personals.
Els objectius del programa Aprenem Junts són:
- Potenciar el treball i l’aprenentatge en xarxa
- Compartir els treballs per projectes realitzats i els coneixements adquirits pels alumnes d’edats similars però de diferents centres.
- Fomentar la implantació de metodologies actives als centres educatius
- Fomentar la pràctica de la comunicació oral en català i la presentació en públic per part dels estudiants
A través del Pla Educatiu d'Enton es treballa per contribuir a l’èxit educatiu, potenciar l’educació en valors i el compromís cívic en un marc de convivència, potenciar la implicació de les famílies en l’educació dels seus fills, promoure l’educació intercultural i l’ús de la llengua catalana com a element de cohesió social, i potenciar els estils de vida saludable i fomentar la pràctica regular de l’activitat físic-esportiva.