Notes de premsa
El Centre d’Art Cal Massó tanca el 30 de maig per ampliar les instal·lacions
ntre d’Art Cal Massó tanca el 30 de maig per ampliar les instal·lacions del carrer de Pròsper de Bofarull. Una exposició dels treballs dels alumnes de batxillerat de les Arts de l’IES Gabriel Ferrater i la última sesió de la Mostra de videocreació Videofreqüències, seran els darrers muntatges que es podran veure al centre abans que s’iniciïn les obres.
L’Ajuntament de Reus executarà a partir del dia 30 de juny, amb el suport dels Fons Estatal d’Inversió Local el projecte d’adequació de Cal Massó, consistent en la reforma i adequació de la segona part del conjunt arquitectònic de l’antiga fàbrica de licors Massó, obra d’estil modernista de l’arquitecte Pere Caselles.
El projecte, obra dels arquitectes que van executar la primera intervenció a Cal Massó David Tàpias i Núria Salvadó, preveu la rehabilitació de la segona nau i el patí interior seguint els mateixos criteris estètics i funcionals. La superfície total de l’àrea objecte d’aquesta segona fase és de 500 m2, la qual cosa permetrà que el centre d’art més que dupliqui la seva dimensió actual.
L’obra s’adapta les característiques de l’actuació a les noves especifitats del lloc. Si en la primera intervenció es tractava de reconvertir una vella fusteria, ara es tracta de treballar en el que era una antiga destil·leria.
Última exposició
Entre els dies 22 i 28 de maig, Cal Massó acull els treballs realitzats pels alumnes de Batxillerat de les Arts de l’IES Gabriel Ferrater de Reus. L’exposició s’inaugura aquest divendres 20 de maig a les 20:00 h amb presència dels quaranta-cinc alumnes i els professors participants.
Aquesta exposició és la novena edició que realitza el mateix Institut que enguany cel·lebra el seu desè aniversari. El Centre d’Art Cal Massó també va acollir els dies 1 i 2 d’abril la Passarel·la 10, un altre acte organitzat pel mateix institut per cel·lebrar els seus deu anys d’existència on es mostraven els treballs de disseny de roba.
Els alumnes participants mostren els seus treballs realitzats en diverses tècniques, com són la fotografia, pintura acrílica, el dibuix artístic, petites escultures i videocreacions. Tot un repte pels alumnes que posen en pràctica la manera d’exposar les seves obres i, així, Cal Massó els ofereix la possibilitat de donar-se a conèixer a Reus.
Videofreqüències
Cal Massó tanca portes amb l'última sessió de Videofreqüències, Mostra de videocreació comissariada per Cristina Altadill i iniciada el mes de març, amb un programa mensual diferent. El dia 29 a les 18:00 h es podran veure treballs de Molet & Pàmies, Alfred Porres, Miguel Gonzalbo i Miquel Arregui, Gerard Gil i Pau Magrané.
L’objectiu de la mostra Videofreqüències 2009 és mostrar mitjançant totes les peces escollides una representació del que significa el concepte videoart. Es mostren els diferents llenguatges existents en l’àmbit de la videocreació i els diferents estils que en puguin sorgir d’ells. Donant, en moltes de les videocreacions, un fort protagonisme a l’aspecte musical.
Aquest mes de maig, les peces representades mostren, ja sigui mitjançant la imatge o a través del contingut, una reflexió envers la naturalesa de l’objecte o mitjà artístic. El meta art és una característica important de la contemporaneïtat artística en tots els seus nivells de creació i en l’àmbit del videoart hi destaca també des dels seus orígens.