Notes de premsa
El cicle de cinema solidari a la fresca
its dels dimecres de juliol, al Centre Cívic Ponent, tindrà lloc el cicle de cinema solidari a la fresca, organitzat per la Regidoria de Solidaritat i Cooperació i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Reus. Les sessions, que seran gratuïtes, començaran a les 22:00 h dels dies 2, 9, 23 i 30 de juliol.
Les pel·lícules programades són les següents:
Dimecres 2 de juliol: INVISIBLES (Producció: Javier Bardem)
Bardem ha produït cinc curtmetratges per un projecte de sensibilització sobre els conflictes i malalties oblidades de l'ONG Metges Sense Fronteres.
Són cinc històries, tres sobre conflictes armats i dues sobre malalties, dirigides per Wim Wenders (tracta l'abús sexual al Congo), Isabel Coixet (tracta la malaltia de Chagas a Bolívia), Fernando León (tracta el problema de la inseguretat a Uganda on milers de menors han de desplaçar-se quilòmetres cada nit per triobar una casa), Mariano Barroso (tracta de la malaltia de la son a la República Centreafricana) i Javier Corcuera (tracta del problema dels desplaçats interns que han generat els anys de conflicte armat a Colòmbia).
Dimecres 9 de juliol: AQUÍ VA UN SOLDADO DE AMÉRICA (Direcció: Reynaldo Rodríguez)
És un documental testimonial sobre Ernesto Che Guevara i explica la seva història des del 7 de juliol de 1953, quan marxa de l'Argentina per a recórrer 12 països, sumar-se a la resistència guatemalteca contra l'atac nord-americà, fins a 1956 quan arriba a Mèxic, coneix a Fidel Castro i es prepara per a la revolució cubana. El guió està basat en les cartes que Ernesto li envia a la seva família i el seu diari de viatge, més entrevistes a personatges que van compartir aquesta aventura americana, que acaba de formar al jove Ernesto en el guerriller mític Che Guevara.
Dimecres 23 de juliol: COCALERO (Direcció: Alejandro Landes)
Documental sobre Evo Morales. Fill de la guerra nord-americana contra les drogues, un indi aymará cridat Evo, acompanyat per una tropa de cocaleros, travessa els Andes i l'Amazones amb jeans i sabatilles, encapçalant un moviment històric per a convertir-se amb el primer president indígena de Bolívia.
Dimecres 30 de juliol: AGUA (Direcció: Deepa Mehta)
Una reflexió sobre el fonamentalisme a través de les vídues índies. Ambientada el 1938 a l'Índia, té com a protagonista a una nena de vuit anys que l'internen en una espècie de convent per vídues o "ashram". La casen amb un home moribund que mor la mateixa nit de la boda. La protagonista ens mostra una d'aquestes cases de vídues per retratar-nos la difícil supervivència d'aquestes dones.