Notes de premsa
El CIMIR commemora el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual amb l’inici d’un cicle dedicat a WIm Wenders
El Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR) commemora aquest dissabte, 27 d’octubre, el Dia Mundial del Patrimoni Àudiovisual amb l’inici d’un cicle de cinema dedicat al director alemany Wim Wenders. A partir de les 19:30 h s’oferirà la pel·lícula «Alicia en las ciudades» («Alice in den städten», 1974), que representa el tret de sortida del cicle «Vespres de cinema al mas». El programa continuarà el dissabte, 3 de novembre, amb «El estado de las cosas» («Der Stand der Dinge», 1982), el 17 de novembre amb «Paris, Texas» (1984) i s’acabarà el 24 de novembre amb «El cielo sobre Berlin» («Der himmel über Berlin», 1987). Els llargmetratges seran sempre en versió original subtitulada al castellà i tots començaran a les 19:30 h, amb entrada lliure. La història del cinema europeu del darrer quart del segle XX i de principis del XXI no es pot entendre sense l’obra d’aquest realitzador alemany, nascut a la ciutat de Düsseldorf el 1947, i el cicle del CIMIR suggereix acostar-se a alguns dels títols més rellevants de la seva filmografia. Aquesta proposta va tenir molt bona acollida l’estiu passat, i ara el Centre de la Imatge Mas Iglesias (plaça de Ramon Amigó, 1) n’ofereix una versió de tardor.
Dues conferències sobre la Caputxinada
Aquesta activitat s’afegeix a les exposicions vigents actualment al CIMIR. Per un costat, fins al dia 7 de desembre es pot visitar la mostra «La Caputxinada. Crònica gràfica», de Guillem Martínez, un recull de fotos històriques que relata els fets ocorreguts al convent dels caputxins de Sarrià el mes de març de 1966. Precisament, en els pròxims dies hi ha programades dues conferències monogràfiques al Centre de Lectura (carrer Major, 15) sobre els esdeveniments de la Caputxinada, que aniran a càrrec de persones que van viure directament els fets. La primera es farà dimarts que ve, dia 30 d’octubre, a les 19:30 h a la sala d’actes de l’ateneu reusenc i la protagonitzarà Josep C. Vergès, economista, qui parlarà de «Vivències i testimonis de la Caputxinada». L’altra conferència du per títol «Discursos i entusiasmes jovenívols: la Caputxinada i la política universitària del PSUC», a càrrec de Pere Gabriel, catedràtic d’Història Contemporània de la UAB.
Paral·lelament a l’exposició fotogràfica del CIMIR, la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus també presenta, entre el 5 i el 17 de novembre, una exposició de llibres i documents relacionats amb els fets de la Caputxinada, amb l’objectiu que la ciutadania interessada pugui conèixer publicacions que expliquen i reflexionen a l’entorn d’aquest esdeveniment històric que va ser clau en la conformació d’un bloc opositor d’orientació democràtica.
D’altra banda, continua al CIMIR fins al 24 de novembre la mostra «Diagonal-Cornellà», amb fotos de Conchi Martínez, un recorregut d’instantànies captades en el trajecte de metro entre les estacions que donen nom a l’exposició i que va guanyar el concurs «PassFOTO produeix exposició 2011».