Notes de premsa
El CNL de l’Àrea de Reus obre la matrícula als cursos de català i recupera els presencials
El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, que dona servei a les comarques del Baix Camp i del Priorat, ja ha obert les inscripcions als cursos de català. Del 6 al 10 de setembre s’ha pogut inscriure l’alumnat de l’any passat i del 13 al 15 ja ho pot fer ja tota la població.
Després del parèntesi forçat per la pandèmia, que va obligar a transformar tots els cursos a modalitat virtual o en línia, el Consorci per a la Normalització Lingüística recupera els cursos presencials en els primers nivells (inicials, bàsics i elementals) i en continua oferint també de virtuals o en línia. Els cursos de nivells intermedis, de suficiència o superior (C2) es continuen fent encara només en línia.
Així, en el cas del CNL de l’Àrea de Reus es faran 25 cursos presencials a Reus, Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant i Falset, amb unes 375 places, i 14 en línia, amb 280 places més.
Els horaris i localitats es poden consultar al cercador de cursos (https://www.cpnl.cat/troba-el-teu-curs-de-catala/)
Podeu trobar més informació i accedir al formulari d’inscripció a https://www.cpnl.cat/cursos-de-catala/inscripcio/ (consultable en català, espanyol, anglès, francès, xinès i àrab).
Les persones que no es puguin inscriure per mitjà del web, que és el sistema recomanat, poden demanar cita escrivint a [email protected] o trucant al 977 12 88 61 de 9 a 13 h.
Els cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística són homologats i disposen de certificació oficial de la Secretaria de Política Lingüística, equivalent al Marc europeu comú de referència. Són cursos gratuïts en els nivells inicials i bàsics, i compten amb reduccions importants en la resta de nivells, excepte en el nivell superior.
Les diferents modalitats d’aprenentatge i la metodologia dels cursos de català del Consorci consoliden un model d’èxit, modern i dinàmic, que permet assolir els coneixements i alhora introdueix l’alumne a la comunitat d’aprenentatge on, a més, disposa de l’accés a altres serveis per activar el català, com el Voluntariat per la llengua.