Notes de premsa
El conseller Jordi Ausàs visita les instal·lacions del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT), amb seu a Reus
nseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jordi Ausàs es desplaça a Reus aquest dijous, 18 de març, per visitar les instal·lacions, actuals i futures, del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i per presentar l'estudis sobre l'ús d'internet elaborat per la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBISC).
Acompanyat de l’alcalde de Reus, Lluís M. Pérez, el conseller visitarà a les 10:30 h l’edifici del Centre Empresarial d’Innovació i Desenvolupament (CEPID) situat al Tecnoparc (c/Alemanya) i que ha d’acollir la seu definitiva del CESICAT. A continuació, visitarà el CESICAT en la seva seu actual situada a REDESSA (Camí de Valls, 81-87) i que utilitza de forma temporal fins al seu trasllat a la seu definitiva al Tecnoparc. A continuació és previst presentar en roda de premsa (11:15 h) els resultats de l'ús d'internet elaborat per la FOBISC. Hi intervindran el conseller Ausàs i el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch. L'estudi és el resultat d'una enquesta feta el passat mes d'octubre a menors d'entre 8 i 14 anys i els adults al seu càrrec.
La visita és oberta als mitjans de comunicació.
Una Societat de la Informació segura per a tothom
El Govern impulsa el CESICAT amb l’objectiu de garantir una Societat de la Informació segura per a la ciutadania, les empreses i les administracions públiques, i per donar resposta a la problemàtica dels incidents informàtics. Aquests incidents afecten molt negativament la confiança en els mitjans electrònics, cosa que inhibeix el desplegament de la Societat de la Informació com a eina per a la circulació d’idees, informació i coneixement, i també de la seva utilització per relacionar-se amb les administracions públiques o per efectuar transaccions comercials.
El CESICAT és l’òrgan destinat a executar les polítiques públiques de seguretat en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació, definides al Pla de seguretat de la informació a Catalunya, que va aprovar el Consell de Govern el 17 de març. Aquesta és una eina per millorar les condicions de seguretat de la utilització de les TIC, tant de les xarxes i infraestructures com dels continguts digitals. Donada la seva importància, aquesta nova eina implica tant el Govern, que és qui té les competències en telecomunicacions, modernització de l’Administració, consum i comerç electrònic, com les administracions locals, la xarxa d’universitats i el sector privat, a través de cambres de comerç i empreses.
L'Ajuntament de Reus és membre de la Fundació CESICAT, juntament amb els departaments i òrgans competents de la Generalitat en matèria de societat de la informació, seguretat pública i recerca: Governació i Administracions Públiques; Interior, Relacions Institucionals i Participació; Innovació, Universitats i Empresa; el Centre de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (CTTI); ACC1Ó i el Consorci Administració Oberta Electrònica de Catalunya (AOC). També hi són presents el Consell General de Cambres de Catalunya, Barcelona Digital Centre Tecnològic i la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona. D'aquesta manera, a la Fundació hi estan representats el sector públic de la Generalitat, el món local, el món de la recerca i el sector empresarial.