Notes de premsa
El Mercat Central torna a programar tallers de cuina els dijous a la tarda
El restaurant Bresca de Cambrils inaugura aquest dijous, 21 de febrer, una nova temporada de tallers de cuina al Mercat Central. Les demostracions culinàries, obertes a tothom, es concentren els dijous a la tarda per promocionar el nou horari vigent des de la tardor: el Mercat Central obre dijous i divendres a la tarda de 17:30 a 20:30h.
Els Mercats de Reus continuen enguany amb la programació d'activitats, sobretot relacionades amb el producte fresc i la cuina; durant 2012, la xifra total va arribar als 50 actes. Ara, el calendari comença amb els tallers de cuina del Mercat Central, els ja programats són els següents:
21 de febrer, 18:00 h
Restaurant Bresca, de Cambrils
Elaborarà els plats següents: platillo de carxofes i tripa de bacallà, vieires i verduretes al wok, copeta de brandada de bacallà i carbassa.
7 de març, 18:00 h
Restaurant Quinta Forca, de Nulles
Elaborarà plats amb producte de proximitat i de temporada. És un restaruant que compta amb el distintiu Km 0 i que forma part del moviment Slow Food (menjar sense presses).
21 de març, 18:00 h
Calendari gastronòmic: elaboració i degustació de la crema de Sant Josep
Amb aquest taller els Mercats estrenen un nou format dins de la programació d'activitats: seguint el calendari gastronòmic, un cop al mes aprendrem a elaborar i degustarem unes postres típiques que s'acostumin a menjar en una època determinada de l'any.
Les demostracions de cuina es fan a la parada d'activitats del Mercat Central i són gratuïtes i obertes a tothom. Tots els actes s'anuncien prèviament a través del compte dels Mercats de Reus a Twitter i a Facebook, i a l'agenda del web municipal reus.cat
50 activitats en un any
Els Mercats de Reus van encetar la tardor de 2011 una estratègia de promoció conjunta dels tres mercats municipals –Mercat Central, Mercat del Carrilet i Marxants– i de llarg recorregut. L'objectiu principal era i és convertir els Mercats en un lloc de trobada i d'experiència, on a banda de les ofertes de les parades s'hi programen activitats culturals complementàries a la compra i s'hi habiliten espais per elaborar el producte fresc i tastar-lo. Al llarg de 2012, entre els tres mercats, s'han organitzat fins a 50 activitats, sobretot tallers de cuina i degustacions, però també actes culturals, exposicions, actuacions musicals, teatre…
Aquest febrer, amb la degustació de la botifarra d'ou el Dijous Gras i la represa dels tallers de cuina, el Mercat Central inicia la programació. En el cas del Mercat del Carrilet, els tallers de cuina es concentraran els divendres a la tarda dels mesos de primavera.