Notes de premsa

El ple de l’Ajuntament tramita la definició urbanística del futur Campus Bellissens

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 6/11/2008

El ple de l’Ajuntament de Reus aprovarà aquest divendres de manera provisional la definició urbanística del que ha de ser el Campus Bellissens, on s’agruparà l’oferta universitària de la ciutat de Reus i on s’hi radicaran les facultats, els serveis complementaris i la residència universitària. Tots els terrenys inclosos són públics, propietat de la Universitat Rovira i Virgili i del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

El sector és l’anomenat G-11 Mas Vila de Barberà, i rep el nom de l’edifici senyorial de finals del segle XIX, protegit per la catalogació del Patrimoni Arquitectònic, rehabilitat i actualment en ús per la URV.
L’àmbit del Campus té una superfície total de 109.717 m2, delimitats per l’avinguda de Bellissens, l’avinguda de la Universitat i la línia del ferrocarril.
En aquests terrenys, el nou pla especial reserva espais per atendre les previsions de creixement dels equipaments universitaris, i destina 10.550 m2 a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, 7.500 m2 als estudis d’Arquitectura Tècnica i Superior, 13.000 m2 a la Facultat de Medicina, entre 6.000 m i 7.000 m2 als serveis generals del Campus (com poden ser la biblioteca i salaes d’estudis, bar-restaurant, biblioteques, sala d’actes, sala de graus, sales polivalents...) 1.000 m2 als serveis institucionals, que s’agrupen al Mas Vila de Barberà, entre 7.000 i 8.000 m2 al Centre de Tecnologia de la Nutrició i de la Salut i entre 9.000 i 10.000 m2 a residència per a la comunitat universitària. El planejament també fa una reserva d’entre 21.000 i 24.000 m2 per a possibles necessitats de futur (ampliacions, nous estudis....).
Configuració del campus
El complex d’edificacios s’agrupen forrmant illes que configuren espais lliures o places interiors del campus. Els baixos seran permeables i transparents on calgui, per donar continuïtat als espais lliures del campus i accés i relació a les places interiors. Els diferents cossos paral·lels d’edificacions tindran connexions entre ells a diferents nivells dels edificis. L’edifici que agruparà la major part dels serveis generals farà de nexe entre els dos grans àmbits de nova edificació universitària i connecta amb el principal accés peatonal.
Vialitat
D’una banda, es defineix que tota l’extensió de l’àrea edificada i d’espais lliures serà de domini peatonal —amb l’excepció dels vehicles d’emergència— . La porta principal d’accés peatonal se situarà al front de llevant, on desemboca la futura rambla del sector de Bellissens Oest (on es construeix l’hospital). Aquest eix connectarà directament amb la plaça principal d’accés al Campus Bellisens i amb l’espai lliure central interior. A això cal sumar dos accessos peatonals secundaris per sota i per damunt de la via del ferrocarril que poden connectar directament a l’interior del campus a través de les àrees d’aparcament.
Els cotxes accediran pels dos extrems de l’avinguda de la Universitat, a través de dues rotondes: la de Bellissens i un altra a tocar de la via del tren. Dins del Campus s’estableix un únic vial per al trànsit rodat, perimetral, i que fa cap a les dues grans àrees d’aparcament del Campus.
En aquest àmbit, també es té en compte la interrelació entre el campus i les parcel·les adjacents, on hi haurà el futur hospital, per la qual cosa es destaca la previsió de passos de vianants i la possiblitat d’una connexió directa entre ambdós sectors.
Espais lliures
Es reserva espai per a aparcament amb una capacitat de vora 800 places.
L’espai lliure principal interior del Campus s’emplaça a l’entorn del Mas.
En total es destinen 40.761 m2 a espais lliures i prop de 29.000 m2 a vialitat i a aparcaments.

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.