Notes de premsa
El pregó de Festa Major es podrà seguir en directe des de qualsevol part del món a través d'internet
del pregó de la Festa Major de Sant Pere, que es farà el pròxim divendres, 24 de juny, a les 20:00 h, al Saló de Plens de l'Ajuntament de Reus, es podrà seguir en directe des de qualsevol punt del món, a través de www.reus.net. Aquesta és la primera vegada que l'Ajuntament de Reus transmet un esdeveniment en directe a través de la xarxa.
El pregó quedarà accessible a la xarxa, en format mp3, perquè tothom que ho vulgui se'l pugui descarregar.
Una altra de les novetats en el pregó d'enguany és que es traduïrà simultàniament al llenguatge dels signes. Canal Reus TV transmetrà l'acte en directe i en una petit quadre de la pantalla es podrà veure la traducció.
Enguany, el pregó anirà a càrrec de la doctora Rosa Solà, vicerectora d'Investigació i Institucions Sanitàries de la Universitat Rovira i Virgili. En acabar la lectura del pregó, es farà la proclamació i el lliurament del Tro de Festa 2005.
Tot seguit, els Ministrers de Vilanova sortiran al balcó per anunciar la Crida a la Festa, que farà la pregonera. Rosa Solà, acompanyada de l'alcalde i dels portaveus municipals, serà l'encarregada d'encendre la primera tronada de la Festa Major de Sant Pere 2005.
cv Rosa Solà
Metgessa, especialista en Medicina Interna.
Catedràtica de Medicina, Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus,
Vicerectora d'Investigació i Institucions Sanitàries de la Universitat Rovira i Virgili.
Al 1979, va començar a treballar com a metgessa resident a de Medicina Interna a l’Hospital Universitari de Sant Joan, on ara és Cap Clínic del Servei de Medicina Interna.
Des de 1984, forma part de la Unitat de Recerca en Lípids i Arteriosclerosi, creada per Pr. Lluís Masana a la Facultat de Medicina de Reus. Aquesta unitat treballa en la prevenció de les malalties cardiovasculars (colesterol,....).
Al 1986, Doctora en Medicina (Universitat de Barcelona) i premi extraordinari de doctorat. Al 1994, llegeix una segona tesi doctoral a Paris sobre Nutrició (Université de Paris VII).
De 1987 al 1990 va treballar com investigadora i es va especialitzar en l'estudi de la nutrició, el metabolisme lipídic i l'arteriosclerosi a l'Institut Nationale de la Santé et Recherche Médicale (INSERM unité 32), Hôpital Henri Mondor de París.
Al 1988-1989, becada per la Unió Europea per l'estudi : "Paper de l'oli d'oliva en la prevenció de les malalties cardiovasculars".
Des de 1990 és professora de la facultat de Medicina i ara és Catedràtica de Medicina. Imparteix classes a l’ensenyament de Medicina i al de nutrició Humana i Dietètica. Ha estat una de les impulsores de la millora de l’aprenentatge de l’ofici de metgesses/metges a partir de simular situacions reals utilitzant actors. Aquest programa està promogut per l’Institut d’Estudis de la Salut de la Generalitat de Catalunya. Reus va ser pionera en aquesta experiència que es va iniciar l’any 1995. Paral·lelament, tenim molt de treball fet a Reus. Ara ja es fa a totes les 4 facultats de medicina catalanes.
Des de 1998, forma part de l’equip de govern de la URV, amb el Rector Lluís Arola, com a vicerectora d’Investigació i institucions sanitàries.
La seva línia d'Investigació és: Alimentació, lípids i arteriosclerosi. Amb especial interès en l'estudi dels efectes de l'oli d'oliva verge extra, els fruits secs, el cacau i el consum de fibra alimentària sobre la salut. En particular, treballa en estudis d’intervenció dietètica amb la col·laboració de persones que segueixen les recomanacions per avançar en el coneixement dels efectes de l’alimentació sobre la salut. Recentment han iniciat una nova línia d’el.laboració d’aliments funcionals amb la col·laboració d’empreses del nostre entorn.
És autora de publicacions científiques en revistes estrangeres i nacionals.
Participa, activament, en programes de difusió i divulgació dels hàbits alimentaris saludables. Ara participa en una campanya per la millora de l’alimentació dels nens de Reus, impulsada per la Fundació Privada Reddis i la facultat de medicina.
Membre de varies societats científiques.
Ha rebut diversos premis entre els que destaquen: Josep Trueta d'investigació científica (1987), premis Hoechst d'Investigació Biomèdica (1994 i 1995) i distinció de la DOP Siurana (1999). Premi d'investigació de la Asociación Española de municipios del olivo (2003).