Notes de premsa
El procés participatiu del Pla Estratègic Reus Horitzó 32 engega les reunions de la Taula Transversal
El procés participatiu del Pla Estratègic Reus Horitzó 32 ha engegat aquest dimecres, 7 de juliol les reunions de la Taula Transversal, en què hi participen unes 40 persones membres del Fòrum Ciutadà i tècnics de l'Ajuntament. Les sessions de la Taula Transversal ha tingut lloc a la sala d'actes de Fira Reus, i ha tractat els temes següents:
-
Ciutat amb talent, que debat a l'entorn de l'educació formal, informal i no formal; la producció cultural i artística; la protecció del patrimoni; la corresponsabilitat i la participació ciutadana; la intel·ligència col·lectiva; i el talent local
-
Ciutat per gaudir, que tracta sobre l'oci, el lleure, l'accés a la cultura, les relacions socials i comunitàries, la participació comunitària, els espais de trobada, la projecció de ciutat, el turisme i el comerç.
-
Ciutat d'oportunitats, a l'entorn de l'ocupació, la inserció laboral, les oportunitats empresarials, les tasques de cura i reproductives, i l'economia local.
-
Ciutat amb qualitat de vida, sobre la salut física i hàbits saludables, la salut mental, la dependència, el consum de drogues, l'habitatge i els serveis bàsics, el medi ambient, i les violències masclistes i agressions.
Reus Horitzó 32 és el procés compartit entre l'administració i la ciutadania que ha de permetre dibuixar les línies mestres del Reus del futur i facilitar l'impuls de projectes a 10 anys vista.
Les fases del pla
Per al procés d’elaboració del Pla Estratègic ‘Reus Horitzó 32’ s’ha definit un termini de 18 mesos que inclou 3 fases de desenvolupament:
-
Diagnosi i estratègia: Amb l’objectiu de saber on som i reflexionar sobre el nostre potencial com a ciutat en tots els àmbits a partir de les dades i els indicadors existents i amb la participació dels agents socials i econòmics.
-
Prospecció: Servirà per definir quina és la ciutat que volem ser d’aquí a 10 anys. Implicarà la creació de diversos espais de reflexió i participació per recollir la mirada de la ciutadania, i concretar i consensuar una visió compartida de ciutat en clau de futur.
-
Pla d'acció: Servirà per definir què cal fer per aconseguir la ciutat que ens imaginem d’aquí a 10 anys, és a dir, quina estratègia ens hi ha de portar a partir de la definició d’objectius i accions concretes.
Estructura de participació
El procés compta amb l’impuls i suport de l’administració local, tant del cos tècnic, com dels grups polítics. Però el centre del procés seran aquelles persones que viuen, treballen o es relacionen amb la ciutat, que intervindran en diferents grups de participació. A més, també s’establirà un espai de diàleg amb municipis de l’entorn.
-
Fòrum Ciutadà: Format per unes 200 persones, participarà activament en la definició del Pla Estratègic de ciutat. Aquest Fòrum és un espai format per agents de tots els àmbits de la ciutat: socials, econòmics, culturals, educatius, acadèmics, etc. per tal de comptar amb la seva expertesa i experiència.
-
Fòrum territorial: Reunirà els municipis de l’entorn per cercar necessitats i estratègies que siguin compartides.