Notes de premsa
El Programa de recuperació i distribució d’aliments frescos rep 6.000 euros de l'empresa Cargill
Aquest dijous 29 de novembre a les 9h ha tingut lloc a la regidoria de l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus l'acte simbòlic de donació de 6.000 euros per part dels treballadors de l'empresa Cargill al Programa de recuperació i distribució d’aliments frescos per a persones sense recursos econòmics.
Uns diners que han servit per comprar la furgoneta frigorífica, en la qual es transporten els aliments frescos des dels supermercats i el Mercat del Camp fins al Taller Baix Camp i des d'aquest centre fins a les entitats que distribueixen els aliments frescos, un cop fet el triatge, a les persones sense recursos econòmics de la ciutat. La furgoneta frigorífica és clau per tal que en cap moment no es perdi la cadena de fred dels aliments frescos i que aquests arribin en bon estat als beneficiaris.
La regidora de l'Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, valora molt positivament aquesta col·laboració: «Estic convençuda que només si treballem conjuntament per tal de millorar la situació de les persones que es veuen més afectades per les greus conseqüències d'aquesta crisi ens en sortirem. Per això, vull agrair públicament que l'empresa Cargill hagi triat el Programa de recuperació i distribució d’aliments frescos per a persones sense recursos econòmics per tal de fer efectiva la seva implicació en la realitat social del seu entorn».
Cargill és una empresa fundada als Estats Units l’any 1865 i avui opera a més de 66 països. La planta de Reus va començar les seves activitats l’any 1965 sota el nom de Proteinas y Grasas, després Cindasa i actualment Cargill. Es dedica a la molturació de llavors de gira-sol, refinament d’oli de gira-sol, soja i blat de moro per a consum humà i industrial i a la fabricació de farina de gira-sol per a pinsos.
La responsabilitat social corporativa de l'empresa Cargill de Reus es veu reforçada amb la tasca de voluntariat que realitzen els seus treballadors des de l'any 2010, donant suport a diverses tasques socials que es porten a terme a la ciutat, com la col·laboració i suport a l’associació Down Tarragona i ara el Programa de recuperació i distribució d’aliments frescos per a persones sense recursos econòmics.
El Programa de recuperació i distribució d’aliments frescos
El programa el gestiona l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus i es fa amb la implicació de supermercats, Mercat del Camp, entitats socials i ciutadanes, fundacions, empreses i diverses administracions públiques.
El procés s’inicia als supermercats, qui ofereixen els aliments frescos que ja no es poden posar a la venda. El Taller Baix Camp, que dóna feina a persones amb discapacitat, fa la tria d’aquest aliments. Les entitats socials de la ciutat que formen part de la Xarxa de distribució d’aliments, liderada per la Fundació Banc dels Aliments, distribueixen aquests aliments entre les persones sense recursos.
Així doncs, en el context actual de crisi econòmica, Reus esdevé una ciutat capdavantera en l'àmbit de la gestió alimentària amb un programa innovador que incideix de manera positiva en l'àmbit social i en l'ambiental, ja que contribueix a distribuir aliments frescos a persones sense recursos, donar feina a persones amb discapacitat i reduir la generació de residus.