Notes de premsa

El programa «Tastets d’Ofici» apropa aquest curs 120 alumnes de secundària al món laboral

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 31/05/2010

lumnes de 3r i 4t d’ESO de Reus han participat aquest curs en el programa Tastets d’Ofici, dissenyat per facilitar un primer contacte dels joves amb diferents professions. Aquest és el tercer curs que el programa està integrat dins del Pla Educatiu d’Entorn, que desenvolupen l’Ajuntament de Reus i la Generalitat conjuntament per afavorir la cohesió social i el foment de la llengua catalana des dels centres educatius. L’acte de cloenda té lloc aquest dimarts, 1 de juny, a les 13:00 h al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Els Tastets d’Ofici formen part del bloc d’aprenentatges professionalitzadors del Pla Educatiu d’Entorn, d’acord i en col·laboració amb diferents empreses i professionals de la zona, que són les que fan possible que els joves s’aproximin a la realitat dels diferents oficis i els puguin posar en pràctica durant una temporada.

Aquest programa ha esdevingut un model i punt de referència per a altres ciutats, que han volgut imitar el model o es troben en vies de posar en marxa el programa.

Durant el curs 2009-2010, i organitzats en dos quadrimestres, els alumnes han assistit una tarda a la setmana als següents tallers: electricitat, llar d’infants, comerç al detall, fusteria, perruqueria, construcció i jardineria. El programa es realitza des del curs 2003-2004.

Les finalitats del projecte Tastets d’Ofici són les següents:
- Facilitar un recurs que doni respostes a les necessitats concretes de l’alumnat per tal d’ajudar-lo a obtenir el títol de l’E.S.O.

- Orientar a l’alumnat, a partir de la coneixença de diferents oficis per facilitar el seu accés al món acadèmico-professional.

- Promoure espais de coordinació entre els diferents agents que intervenen en el procés educatiu.

- Impulsar accions innovadores en continguts i metodologies de formació, tenint en compte els perfils professionals creats per les noves activitats empresarials i les noves demandes socials.

La docència dels Tastets d’Ofici és compartida entre els docents de les empreses i els dels centres educatius, de manera que fins a 18 docents hi participen activament. Els centres que hi prenen part són els següents: Institut Josep Tapiró, Institut Gaudí, Institut Salvador Vilaseca, Institut Baix Camp, Institut Gabriel Ferrater, CEE Alba i CEE Nostra Senyora del Mar.

Les empreses o institucions col·laboradores en el programa són: les Escoles Bressol Municipals Ginesta, Montsant, Margalló i Marfull; Innova; l’Institut Baix Camp; l’Institut d’Horticultura; NCF Centre de Formació; IMFE i Fundació Mas Carandell i Construccions JOM.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.