Notes de premsa
El Tecnoparc obre el debat de l’Any de la Ciència a l’entorn dels aliments funcionals i la cultura de la nutrició
parc organitzarà el 4 de desembre a l’Escola d’Enginyers de la Universitat Rovira i Virgili, al Campus de Sescelades, una jornada de referència en el camp dels aliments funcionals, és a dir, aquells que a més de les qualitats nutricionals presenten propietats beneficioses per a la salut o redueixen el risc de malaltites.
La jornada, que comptarà amb la participació dels principals especialistes en aliments funcionals, ha estat organitzada conjuntament amb l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya (ACVC) i l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA), amb el suport del Col·legi de Veterinaris de Tarragona. La inauguració anirà a càrrec del director científic del Tecnoparc, Lluís Arola i durant la mateixa es tractaran temes tan diversos com la importància dels àcids omega 3 en l’alimentació animal i la funcionalitat de determinats ingredients d’origen vegetals. (veure programa adjunt)
La jornada s’emmarca dins de les diferents accions de divulgació que organitza Tecnoparc relacionades amb l’Any de la Ciència, projecte impulsat des de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), dependent del Ministeri d’Educació i Cultura, i que combina activitats de caràcter temporal amb la posada en marxa de mesures estructurals destinades a millorar la divulgació científica.
La primera de les activitats es va desenvolupar la setmana passada (del 14 al 16 de novembre) en el marc de la Setmana de la Ciència celebrada al Palau de Fires i Congressos de Tarragona, oberta a tot el públic i que va comptar amb les visites concertades d’una vintena d’instituts de secundària de tot el Camp de Tarragona.
Tecnoparc va participar amb un estand amb material informatiu divers sobre la importància de mantenir una dieta equilibrada i saludable i el paper que pot jugar l’alimentació funcional en la prevenció de diferents malalties. Aquesta infomació es va complementar amb jocs interactius i un taller de control de la composició corporal, pel qual van passar més de 350 visitants que van poder analitzar paràmetres com el pes, el percentatge de greix corporal, la massa muscular i òssia, els nivells de greix visceral, el metabolisme basal i l’edat metabòlica corresponents.
Al marge de la jornada d’aliments funcionals i coincidint amb el Parc Infantil de Nadal de Reus, entre finals de desembre i principis de gener, s’ha programat una tercera activitat dins de les actuacions de l’Any de la Ciència. Es tractarà d’un espai destinat als més petits perquè, tot jugant, puguin aprendre tota una sèrie de conceptes nutricionals, amb l’objectiu d’inculcar tant als nens com a les seves famílies la importància d’una alimentació sana per prevenir l’aparició de malalties.
Amb aquestes tres actuacions s’abarca un ampli espectre de públic: infants, estudiants universitaris i empreses. La intenció és que aquestes activitat tinguin continuïtat més enllà de l’Any de la Ciència per seguir dotant-se de continguts i arribar a constituir una exposició permanent que es podria batejar amb el nom de Nutrimón i s’ubicaria en algun dels equiapaments del Tecnoparc que tindria com a principal objectiu conscienciar a la població sobre la importància d’una dieta saludable.