Notes de premsa
El «Vermut de Reus» es promociona a Madrid
El proper dimarts 22 d’abril a les 13:00h tindrà lloc al Centre Cultural Blanquerna (c/ Alcalá, 44 –Madrid) la presentació del «Vermut de Reus», acte que comptarà amb la presència del delegat de la Generalitat a Madrid, Josep Maria Bosch, de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer i de la primera tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Alícia Alegret, acompanyats dels principals productors de vermut de Reus.
Durant la presentació intervindrà també Joan Tapias, expert en el món del vermut, què realitzarà una explicació sobre la història del «Vermut de Reus». Posteriorment, es realitzarà una degustació d’aquest producte per a tots els assistents.
Reus va ser a finals del segle XIX la primera ciutat d’Espanya on es va començar a elaborar el vermut, una beguda imprescindible a l’hora de fer l’aperitiu, elaborada a base de vi, alcohol, sucre i plantes aromàtiques que li donen el seu aroma i gust tan característics. Durant els anys posteriors, unes 30 empreses de Reus es van dedicar a la fabricació de més de 50 marques de vermut, una competència que va contribuir a l’excel·lent qualitat d’aquest producte. Al 1901 va arribar a Madrid el primer «Vermut de Reus» elaborat per la casa «Miró y Tarragó».
Actualment vàries empreses es dediquen a la producció d’una trentena de marques del producte, que s’elabora seguint les fórmules tradicionals transmeses generació a generació, i que han contribuït al prestigi i la popularitat del «Vermut de Reus» a tota Espanya.
Del 21 al 26 d’abril, de 12:00 a 14:30h , es realitzaran degustacions al Centre Cultural Blanquerna, i també a les tardes, en finalitzar les activitats programades.