Notes de premsa
Els museus de Reus ofereixen quatre exposicions temporals aquest estiu
uatre equipaments pertanyents a l’Institut Municipal de Museus de Reus –Museu d’Art i Història, Centre d’Art Cal Massó, Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca i Centre de la Imatge Mas Iglesias- continuen oferint al públic aquest estiu la possibilitat de visitar diferents exposicions temporals. El Centre d’Art Cal Massó, però, tancarà al públic tots els dies del mes d’agost.
El Museu d’Art i Història de Reus (pl. de la Llibertat, 13) proposa des del passat 5 de maig i fins a finals d’any la mostra Mil gràcies. Últimes cessions als Museus de Reus, una oportunitat única per conèixer directament quines han estat les peces incorporades en els darrers temps als fons de l’IMMR, ja sigui a través de donacions, dipòsits o adquisicions. Es tracta de peces moltes de les quals no es podran tornar a contemplar exposades públicament. Hi destaquen peces com l’aquarel·la Cardenal, de Marià Fortuny o un retrat d’Hortensi Güell, obra de Joaquim Mir.
Cal recordar que aquest Museu ofereix també cinc exposicions permanents: Ara toca festa: viu sent i entén la Festa Major de Reus, Artistes reusencs del segle XIX (amb obres molt destacades d’autors com Fortuny, Tapiró o Galofre), El Retaule de la Prioral de Sant Pere, L’Art Gòtic i L’Elixir Daurat.
- L’horari de visita del Museu d’Art i Història és de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i els festius d’11 a 14 h. L’entrada a l’exposició temporal és lliure.
D'altra banda, l’exposició Transversal es pot visitar encara tot el mes de juliol i de l’1 al 21 de setembre al Centre d’Art Cal Massó. Es tracta d’un muntatge amb diferents obres concebudes per diversos artistes a partir d’idees i dibuixos de Jordi Martorell. Els creadors que hi participen per invitació de Martorell són: Fina Veciana, Verónica Bilbao, Gerard Valls, Xavier Aluja, Joan Campillo, Marta Argentina, Lluís Miquel Sánchez-Abelló, Xavier Andreu, Pablo Oller, Joan Joli, Ivan Jorge, Sergi Quiñonero, Sitra (Bruno) i Lídia Porcar. Aquesta exposició forma part del programa de treball comú entre diferents ciutats catalanes pertanyents a la Xarxa Transversal anomenat Rodalies 3.
El Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca (raval de Santa Anna, 59) dedica aquest estiu el seu espai d’exposicions temporals a la mostra Projecte Montemhat. Les mòmies oblidades, una producció del Museu d’Arqueologia de Catalunya que explica les investigacions realitzades sobre les 18 mòmies de procedència desconeguda trobades a Luxor, prop del recinte funerari del governador Montemhat, un dels funcionaris més poderosos de la seva època (s. VII aE). Aquest recull d’imatges i textos descriu el procediment de recerca seguit per l’equip d’arqueòlegs i experts sobre el terreny. Es pot visitar fins al 8 de setembre. D’altra banda, els visitants d’aquest Museu també poden descobrir la mostra permanent, que aplega objectes des de la prehistòria fins a l’època romana.
- L’horari del Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca és de dimarts a dissabte (laborables) de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Entrada lliure a l’exposició temporal.
Al Centre de la Imatge Mas Iglesias (c/ Jaume Vidal i Alcover, 6 – Parc de Mas Iglesias) s’hi pot veure fins al 4 de setembre l’exposició Selecció final... El vent que passa II, un recull de fotografies de Jordi Olivé Salvadó (Alforja, 1929). L’obra d’Olivé ha estat àmpliament reconeguda tant a Catalunya com a la resta d’Europa i s’ha posat sovint al nivell dels grans clàssics de la fotografia catalana del segle XX.
- L’horari de visita del Centre de la Imatge Mas Iglesias és de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i els festius d’11 a 14 h. L’entrada és lliure.