Notes de premsa
Els Premis TIC Catalunya Sud reconeixen les empreses punteres del sector tecnològic del territori
Més de 180 persones entre institucions, representants de les empreses candidates i personalitats vinculades al sector han assistit a l’acte de lliurament dels Premis TIC Catalunya Sud, que organitzen REDESSA i el Clúster TIC Catalunya Sud i que s’ha fet les instal·lacions de firaReus Events al Tecnoparc de Reus. L’acte ha comptat amb la conferència inaugural titulada “Málaga Tech Park, el éxito de un ecosistema”, a càrrec de Felipe Romera, president del Málaga Tech Park i de l'Asociación de Parques Científicos y Tecnológicos de España (APTE).
El Premis TIC Catalunya Sud tenen l’objectiu de reconèixer, premiar i donar visibilitat a les empreses i projectes tecnològics que han contribuït de manera significativa al desenvolupament econòmic, social i tecnològic de la Catalunya Sud. La primera edició d’aquests premis ha rebut 24 candidatures repartides entre les 5 categories previstes.
L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita ha assegurat que “uns premis com aquests eren totalment necessaris per a crear un nou espai de trobada entre les tecnològiques de la Catalunya Sud, posant en valor la seva tasca, i calia impulsar-los des de Reus, la segona ciutat TIC de Catalunya”.
El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de Reus i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha explicat que “amb aquests premis continuem treballant per acompanyar i donar visibilitat a les empreses tecnològiques que posicionen el territori en l’àmbit de les TIC, generant oportunitats i captant i retenint el talent de la Catalunya Sud”.
Per la seva banda, el president del Clúster TIC Catalunya Sud i CEO de Movertis, Pablo Mazón, ha remarcat que cal aprofitar l’oportunitat que d’esdevenir un hub tecnològic de primer nivell i ha afegit que “amb aquests premis projectem el nostre territori al mapa global, destacant la capacitat d'innovació, l’èxit i el lideratge tecnològic que es construeix des de la Catalunya Sud”.
Els premiats
El jurat, format per deu professionals referents en l’àmbit TIC, la formació, el sector públic i la societat civil del territori, ha valorat aspectes com la innovació, l’impacte i valor afegit, la responsabilitat ambiental, el potencial de creixement i la diversitat de les candidatures presentades. Així, els guardonats han estat:
- Creixement i expansió: T-Systems, reconeguda per impulsar des del 2007 la creació i creixement del seu Value Center Reus, que forma part del Global Delivery Center de T-Systems, i que ja ocupa a més de 400 professionals amb previsió de créixer fins als 500 en els pròxims mesos.
- Millor start-up: eAgora, una innovadora plataforma per connectar els ciutadans amb l’administració pública i que ja compta amb més de 500 ajuntaments com a clients.
- Lideratge femení en tecnologia: Susana Prado, directora general Inetum Catalunya, amb més de 1.000 persones a càrrec. Des de la seva responsabilitat a la multinacional tecnològica francesa, Susana Prado va promoure la instal·lació d’una seu territorial de Inetum a Tarragona. També és professora associada de la URV i presidenta del 22@Network.
- Sostenibilitat i tecnologia verda: Etecnic, dedicada a solucions de mobilitat sostenible, ha estat guardonada pel seu projecte Smart Pricing, que té com a objectiu optimitzar el rendiment econòmic d'una infraestructura de recàrrega de vehicles elèctrics.
- Tecnologia disruptiva: IPTE, empresa tecnològica amb seu a Reus dedicada al disseny i muntatge d’equips de control de processos industrials, ha estat reconeguda pel seu innovador sistema de test per a productes de mobilitat elèctrica o emobility.
Els guardons han estat produïts per l’empresa PLASTICPeople, que recicla plàstic i el transforma en tot tipus de materials, polivalents, segurs i de disseny, creant un impacte social i mediambiental positiu. Per aquest projecte en concret, s'ha fet servir aproximadament dues planxes d’un metre quadrat cada una, el que equival a més de 1.500 bosses de plàstic i més de 4.000 envasos de Tetra Pak reutilitzats.
L’acte de lliurament ha comptat amb la presència de representants institucionals i responsables empresarials que han estat els encarregats de lliurar els guardons: l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita; el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement de l’Ajuntament de Reus i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges; el president del Clúster TIC Catalunya Sud i CEO de Movertis, Pablo Mazón; el rector de la URV, Josep Pallarés; president del Málaga Tech Park i de l’APTE, Felipe Romera; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; i el subdelegat del govern, Santiago Castellà. També s’ha comptat amb la presència de la nova secretària de Polítiques Digitals de la Generalitat, Maria Galindo, encarregada de la cloenda de l’acte qui ha destacat que “iniciatives com aquests premis mostren el potencial tecnològic i innovador del territori de la Catalunya Sud i confirmen l’aposta que des de fa anys ha fet la Secretaria de Polítiques Digitals amb l’impuls de la innovació digital a Catalunya a través de l’estratègia de les Àrees Digitals i la identificació del Clúster TIC Catalunya Sud com un agent clau”.
Els Premis TIC Catalunya Sud compten amb la col·laboració del Diari de Tarragona com a mediapartner.
Sobre el Clúster TIC Catalunya Sud
El Clúster TIC Catalunya Sud té per objectiu reforçar la projecció i competitivitat del sector tecnològic a les comarques de Tarragona, així com l’atracció de projectes internacionals per situar el territori com un hub tecnològic de referència a Europa. Així mateix, el Clúster treballa per contribuir a l’impuls de l’activitat econòmica oferint solucions tecnològiques a tots els sectors. Actualment, el TIC Sud està format per prop d’un centenar d’empreses i institucions que agrupen al voltant de 20.000 professionals.
Sobre REDESSA
REDESSA és l'empresa municipal de l'Ajuntament de Reus que treballa al costat d'empreses, emprenedors i emprenedores, start-ups i spin-offs, per ajudar-les a fer créixer els seus projectes. Gestiona quatre centres d’empreses (REDESSA Tecno, REDESSA Cepid, REDESSA Viver i REDESSA Innovació), naus i sòl industrial. Els seus centres d'empreses ofereixen serveis adaptats, creen comunitat i promouen la col·laboració i l'intercanvi de coneixement. Aquest ecosistema aplega unes 150 empreses que sumen uns 1.500 professionals, la meitat dels quals es dediquen al sector tecnològic.