Notes de premsa
Estrena de les novetats expositives del Gaudí Centre en la jornada de portes obertes del 25 de juny
jous dia 25 de juny, data en que es commemora el 157 aniversari del naixement de l’arquitecte Antoni Gaudí a Reus, el Patronat Municipal de Turisme i Comerç de Reus ha organitzat una jornada de portes obertes al Gaudí Centre perquè els ciutadans i visitants que ho desitgin puguin visitar gratuïtament el centre. Els visitants podran veure els últims canvis expositius que s’han realitzat al centre.
Amb l’objectiu de que la jornada es desenvolupi d’una forma organitzada, s’han establert diferents horaris de visita (10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 16:00, 17:00, 18:00 i 19:00 h). És necessari realitzar reserva prèvia al mateix Gaudí Centre o bé trucant al telèfon de l’Oficina de Turisme (977 010 670).
Aquest és el tercer any que el Patronat organitza la Jornada de Portes Obertes al Gaudí Centre el dia 25 de juny, data que també coincideix amb el l’obertura del Gaudí Centre Reus l’any 2007. L’any passat, un total 881 persones van visitar el Gaudí Centre aprofitant aquesta jornada de portes obertes, que vol apropar l’equipament a ciutadans i als visitants.
Els visitants podran veure els últims canvis expositius que s’hi han realitzat, especialment a la primera planta del centre.
A l’espai «La joventut de Gaudí a Reus (1852-1868)» s’hi ha incorporat l’acta del llibre de baptismes de l’Església Prioral de Sant Pere, on consta que Antoni Gaudí hi va ser batejat el dia després del seu naixement. En aquest espai també es fa referència a la casa en què vivia la família Gaudí, al carrer de Sant Vicenç número 4, la qual encara es conserva i està senyalitzada amb una placa commemorativa, i molt a prop de la qual s’ubica l’escultura «Gaudí nen».
A la part dedicada a l’època d’estudiant a les Escoles Pies, es destaca la intervenció de Gaudí a la revista «El Arlequín» per a la que va realitzar els dibuixos del personatges de l’Arlequí i la Colombina que es poden veure a l’exposició. Als pupitres, s’ha millorat la qualitat de les reproduccions de les notes de Gaudí, què ens ajuden a entendre millor la seva trajectòria desigual com a estudiant.
Al final d’aquest espai cal destacar especialment la incorporació dels documents i les explicacions relacionats amb Eduard Toda, gran amic de Gaudí, amb qui l’arquitecte Gaudí va tenir el somni de joventut de restaurar el monestir de Poblet. Un interessant audiovisual al final d’aquest espai reprodueix els records que Toda tenia sobre la infància de Gaudí.
Seguint amb les novetats del contingut museogràfic de la primera planta, a l’espai «Un arquitecte genial. Gaudí, mestre i referent de l’arquitectura universal», s’ha reproduït les opinions de set arquitectes de referència de la història de l’arquitectura (Frank Gehry, Norman Foster, Le Corbusier, Arata Isozaki, Josep Lluís Sert, Oriol Bohigas i Rafael Moneo) que han donat la seva visió de l’obra de Gaudí, com un arquitecte innovador, original i precursor de l’arquitectura contemporània.
La millora dels espais mencionats completen la posta en valor de la part expositiva dedicada a la figura de l’arquitecte, que va començar amb les millores realitzades el mes de desembre de l’any passat. Aquestes millores tenen com a objectiu principal l’apropament del visitant a la vida de Gaudí i un millor coneixement de la seva etapa reusenca.