Notes de premsa
Exhibicions finals del projecte pedagògic “Tots Dansen” Reus 2019
Aquesta setmana es duran a terme les exhibicions finals del projecte pedagògic “Tots Dansen” que enguany ha arribat per primera vegada a la ciutat i que tindran lloc al Teatre Bartrina i també, el dissabte a la tarda, a la plaça del Mercadal. El projecte forma part del programa d’actes organitzats a Reus amb motiu de l’Any Internacional Roseta Mauri pensat per homenatjar a la reconeguda ballarina però també per posar en valor actes diversos que tenen en la dansa el seu fil conductor.
El “Tots Dansen” és una extensió a tot Catalunya del Tot Dansa, una iniciativa organitzada en l’àmbit barceloní pel Mercat de les Flors, Institut del Teatre i Institut d’Educació de Barcelona (IMEB).
“Tots Dansen” i Tot Dansa comparteixen un mateix objectiu: apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. Es presenten com una eina educativa pel professorat alhora que s’introdueixen com una vivència i experiència positiva, tant personal com col·lectiva, per a l’alumnat dels instituts d’ensenyament secundari.
El Projecte “Tots Dansen” té l’objectiu de reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l’educació, les escoles i la comunitat i impulsar projectes educatius i d’accions de proximitat que permetin la transmissió dels valors que pot aportar de manera intrínseca la dansa com a art.
Actualment, el projecte Tots Dansen busca la seva consolidació i creixement. El fet que el projecte hagi passat a formar part del Pla d’Impuls a la Dansa promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha de servir per incrementar i estabilitzar aquesta iniciativa pedagògica d’abast territorial que apropa el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. Adreçat a centres d’ensenyament secundari, aquesta proposta afavoreix la participació del ciutadà i el coneixement de la dansa a Catalunya.
“Tots Dansen” està organitza pel Mercat de les Flors, el Consorci Transversal- Xarxa d'Activitats Culturals i vuit teatres de vuit municipis membres de la Xarxa: Teatre Monumental de Mataró, Teatre Auditori de Granollers, Teatre Principal d’Olot, Teatre-Auditori Sant Cugat, Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, Teatre Kursaal de Manresa, Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa Teatre Bartrina de Reus i Teatre el Jardí de Figueres.
La coreògrafa del projecte ha estat Constanza Brnic i la formadora local que ha treballat directament amb els i les joves, i els instituts, ha estat Ció Borràs.
Les exhibicions finals
La posada en escena del projecte, les exhibicions finals, es faran en dos dies diferents al Teatre Bartrina i es repetiran el dissabte a la tarda a la plaça del Mercadal. La primera de les exhibicions es farà aquest dimecres dia 24 d’abril, a les 20:00 h, amb els alumnes de tercer d’ESO dels instituts Gaudí, Domènech i Montaner i l’Institut Escola Pi del Burgar, a més dels alumnes de segon d’ESO del col·legi Sant Josep.
La segona exhibició serà aquest dijous 25 d’abril, també a les 20:00 h, i al Teatre Bartrina, amb la participació dels alumnes de segon d’ESO del col·legi Sant Josep, i també els de tercer de l’Institut Baix Camp, els de tercer i quart d’ESO de l’Institut Salvador Vilaseca, i finalment els alumnes de 1r de BAT de l’Institut Gabriel Ferrater i Soler.
A més, gràcies a la Coordinadora de Dansa de la ciutat (Escola de dansa i arts escèniques Artis, Escola de Dansa del Centre de Lectura i Escola de dansa Núria Díez. Escoles autoritzades pel Departament d’ensenyament), i amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dansa, el projecte tindrà una tercera data d’exhibició final el dissabte dia 29 d’abril, a partir de les 18:00 h, a la plaça del Mercadal. Aquesta exhibició comptarà amb tots els alumnes participants que actuaran en el mateix moment.