Notes de premsa
Foment de l'opinió i la participació dels infants de 6è per donar continuïtat al Consell d'Infants
La regidoria d’Educació prepara un nou Reglament del Programa Infants Ciutadans perquè es vol millorar la continuïtat del Consell d’infants, mantenint la participació dels i de les conselleres quan cursen 6è i així poder continuar comptant amb la seva opinió.
Daniel Recasens, regidor d’Educació, ha explicat que “enguany iniciem aquest treball encomanant als consellers i a les conselleres de 6è reflexionar al voltant de la cultura de l’odi”.
En aquest sentit, el proper dilluns 6 de febrer, els consellers i les conselleres de totes les escoles participants assistiran a una sessió de treball, en la qual se’ls proposarà treballar al voltant del racisme; la desigualtat per raó de gènere, identitat i sexualitat; o la desigualtat d’oportunitats en les persones amb diversitat funcional.
Per a questa sessió es comptarà amb la col·laboració de Reus refugi, H20 i Aspercamp, que contextualitzaran en la tasca que duen a terme amb la finalitat de combatre la discriminació, el rebuig i les conductes d’odi cap al col·lectiu. D’aquests tres eixos, els consellers i les conselleres escolliran sobre quin volen aprofundir.
El següent pas serà, amb la col·laboració dels centres educatius, un treball a l’aula, d’on en sortiran les propostes per combatre el discurs d’odi.
En la segona sessió es compartiran les propostes de cada centre i decidiran les definitives per incloure en un decàleg per fer front a la cultura de l’odi.
Des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus es participa a la Xarxa de Ciutats Educadores (Red Estatal de Ciudades Educadoras RECE) i es forma part de la xarxa temàtica “La Ciudad educadora frente a la cultura del odio”. Justament, un dels objectius de la xarxa és aconseguir crear un decàleg de propostes per combatre els discursos d’odi, comptant amb la participació d’infants i joves de diferents ciutats de l’Estat espanyol.