Notes de premsa
Gent gran i infants cuinen junts en el projecte de cuina mediterrània per a petits
titut Municipal de Puericultura Doctor Frias ha posat en marxa aquest curs una nova experiència amb infants de 7 i 8 anys i gent gran que té el doble objectiu de fomentar el consum de verdures i llegums entre la canalla, fent que la gent gran faci de transmissora dels plats propis de la cuina mediterrània. La iniciativa ha estat batejada com a Projecte CAMP, Projecte de Cuina Mediterrània per a Petits, i va ser la guanyadora de la beca que convoca des de fa tres anys l’Institut Doctor Frias per millorar la salut i l’alimentació entre la població infantil de Reus.
La guanyadora del certamen va ser Sílvia Fernández, estudiant de dietètica i nutrició, que és l’encarregada de la seva realització, amb la col·laboració de voluntaris de gent gran i el cuiner Santi Sans.
El projecte consta de diverses sessions: una de formació per a la gent gran sobre alimentació i hàbits higiènics i alimentaris, i tres adreçades als alumnes d’entre 7 i 8 anys de segon de primària. De les sessions adreçades als infants, una combina la teoria i el joc i les altres són tallers pràctics d’elaboració de plats amb verdures, llegums i fruites, on el voluntari adult fa de cuiner i els infants fan d’ajudants de cuina. En acabar, tasten els plats elaborats.
Fins ara s’han realitzat els tallers a dues escoles i els infants han acceptat molt bé tastar o menjar fesols, llenties, pebrot, carbassó, tomàquet, bledes, espinacs i fruita de temporada, entre d’altres aliments, cuinant plats com ara pizza de pa de pagès, bledes, salmó i formatge o empedrat de fesols amb tomàquet, pebrot, tonyina i oli d’oliva.
En total, hi participen 40 avis i 132 alumnes de quatre escoles. Aquest mes de maig, el projecte s’està realitzant a l’Escola Rubió i Ors i l’Escola Prat de la Riba, després que durant el mes de març hagi passat per l’Escola Sant Pau i l’Escola Pompeu Fabra.