Notes de premsa
Inauguració de la 17ª Fira de l’Oli Siurana
L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora de Promoció Econòmica, Alícia Alegret, acompanyaran al director General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, Domènech Vila, en la inauguració de la 17 edició de la Fira de l’Oli Siurana. Festa de l’oli nou, que té lloc aquest divendres 15 de novembre a les 19:00h a la plaça de la Llibertat.
La mostra es podrà visitar a la plaça de la Llibertat divendres (de 17:00 a 21:00 h) i dissabte (de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 21:00 h). Els dos dies hi haurà actes paral·lels, com ara degustacions i actuacions musicals.
La Fira de l’Oli Siurana de Reus es va crear l’any 1997, amb l’objectiu d’agrupar els productors més importants de la DOP Siurana, els quals presenten de forma col·lectiva l’oli nou de la temporada. L’esdeveniment és organitzat per l’Agència Reus Promoció, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària de Reus, amb la col·laboració de la Unió de Botiguers de Reus.
Reus, ciutat de gran tradició en la producció oleícola, continua sent el primer lloc de Catalunya on es presenta l’oli nou de la temporada, i el primer lloc on els assistents tenen la possibilitat de tastar i comprar 21 olis nous diferents de la denominació d’origen Siurana. Es tracta de les 21 cooperatives i productors l’oli més importants de la regió oleícola Siurana. La Fira també presenta una vessant lúdica, festiva i participativa dirigida a tots els públics, i al llarg del dia i mig que dura, es realitzaran diferents actes d’animació i un esmorzar degustació popular.
La Festa de l’oli nou: esmorzar i degustació
L’acte més popular de la Fira es realitza el dissabte al matí, a partir de les 10:00 h i fins a les 12:00 h, quan es fa la «Festa de l’oli nou», que consisteix en un esmorzar degustació de l’oli nou per a tots els assistents. Està previst que es serveixin 3.000 racions d’esmorzar.
Com ja és tradicional, l’establiment Casa Borrull de Reus serà l’encarregat d’elaborar la llonganissa especial que es servirà únicament en aquest esmorzar popular, i que aquest any serà de «Productes de la terra de Gaudí».
A l’esmorzar es servirà per primera vegada pa d’olives, acompanyat amb tomacons, embotit de cal Borrull, oli nou, avellanes i coca dolça, tot regat amb l’oli Siurana. En el decurs de l’esmorzar actuarà el grup d’havaneres Balandra, a partir de les 11:00 h.