Notes de premsa
Jornada del Mas Carandell sobre la qualitat i la formació en el sector alimentari
ndació i l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell organitza aquest dimarts 13 de maig i en em marc de la Fira Modernal, unes jornades per facilitar l’intercanvi d’experiències entre els diferents agents que intervenen en les empreses alimentàries i de restauració.
Les «Jornades per al desenvolupament i la cohesió social. De la terra a la taula: un camí per a la formació i la qualitat» vol potenciar la qualitat del sector alimentari a nivell integral, així com la difusió de la idea que els productes de qualitat son una bona eina de competitivitat empresarial i territorial. Durant les jornades també es donaran a conèixer experiències i iniciatives de productes locals amb projecció internacional.
La inauguració anirà a càrrec de la regidora de l’Àrea d’Educació i Formació, Misericòrdia Dosaiguas, la subdirectora General de Qualitat Agroalimentària del departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, Elisabet Cardoner, i el director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Francesc Xavier Vicencs.
Al llarg del matí, es presentaran tres pannells d’experts: Productes d’origen, Indústries agroalimentàries i mestres artesans i Empreses de restauració. Aquestes intervencions es complementaran amb una taula rodona per tal de contrastar i intercanviar punts de vista sobre la formació com a estratègia de competitivitat a les empreses, entitats i associacions vinculades al sector alimentari del Camp. En aquest sentit participaran professionals del Servei de Formació Agrària, la Facultat d’Enologia de la URV, l’Associació de Cuiners de la Costa Daurada i responsables d’empreses com Coselva, Pastisseria Poy, CYE Salou i el Restaurant la Quinta Forca.
La cloenda anirà a càrrec d’Àngel Xifré, director dels Serveis territorials d’Innovació, Universitats i Empresa de Tarragona, i de Misericòrdia Dosaiguas.