Notes de premsa
Jornada «Les dones i el mercat laboral»
arandell organitza, aquest dimarts dia 27 de febrer la jornada «Les dones i el mercat de treball», amb l’objectiu de reflexionar entorn d’aquest tema des d’una perspectiva global. La jornada té lloc al Centre de Formació Permanent de la Fundació URV de Reus.
Els objectius de la jornada són sensibilitzar les empreses del territori envers la igualtat d’oportunitats entre les dones i els homes en l’àmbit laboral, i donar a conèixer experiències, tant públiques com privades, de foment de la contractació laboral de les dones. La inauguració de l’acte anirà a càrrec del director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Josep Berbel, mentre que la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, farà la cloenda.
El motiu principal de celebració d’aquesta jornada és fer balanç del programa de Foment d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes, Aportes, que per segon any es porta a terme des de l’IMFE Mas Carandell. L’Aportes és un programa que intenta que les usuàries trobin el seu lloc en el mercat laboral, de manera totalment personalitzada, alhora que integra la perspectiva de gènere en totes les fases.
Aquesta jornada, també, s’inclou dins del Cicle de jornades per al desenvolupament econòmic i la cohesió social que organitza la Fundació IMFE Mas Carandell, dins les accions del Pacte per a l’ocupació de les comarques de Tarragona, Pacte de Santes Creus, cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. I amb el suport de la Diputació de Tarragona.
La primera part de l’acte comptarà amb la presència de la professora de la UAB Judith Astelarra, que farà una valoració dels 20 anys de polítiques de gènere a la Unió Europea. Astelarra és una reconeguda experta en temes de gènere i feminisme a nivell internacional, té estudis de Ciències Polítiques i és doctora en Sociologia per diverses universitats. Ha col·laborat en diferents programes de la Unió Europea i en organismes com l’ICD, el Instituto de la Mujer d’Euskadi i Anadalusia entre molts d’altres. Des de 2004 és assessora del Consejo de Cooperación para el Desarrollo de la Secretaría de Estado de Cooperación.
Anna M. Asamà, vicepresidenta segona del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, tancarà aquesta primera part amb la informació sobre les mesures legals i els contractes de foment de l’ocupació vigents. Aquesta ponència s’adreça especialment a les empreses i agents que ofereixen llocs de treball.
En la segona part de l’acte es pretén donar a conèixer experiències que es realitzen en diferents llocs de Catalunya: el projecte Equal RSECoop, de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, i el projecte Igualem, que duen a terme els municipis de l’anomenat Eix Diagonal: Manresa, Igualada, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès. Els programes de Foment d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes del SOC que es presentaran en aquesta segona part són els que realitzen Creu Roja, l’Institut Genus i l’IMFE Mas Carandell.