Notes de premsa

L’Ajuntament de Reus ofereix fins a 63 activitats i recursos educatius per al curs 2011-2012

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 22/09/2011

a d’Ensenyament i de Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus presenta 63 activitats i recursos educatius (ARE) per a aquest curs 2011-2012. D’aquests recursos, un total de 13 són activitats noves per a aquest curs lectiu.

Les ARE són totes les activitats i programes educatius que promouen els diferents departaments i organismes municipals i que s’adrecen especialment a la comunitat educativa.

Actualment n’hi ha 63, però el catàleg resta obert durant els propers mesos per si algun servei municipal vol afegir alguna proposta més. A banda, les entitats de la ciutat que vulguin oferir puntualment alguna activitat a la comunitat educativa, també ho poden fer adreçant-se a l’àrea d’Ensenyament. De fet, algunes de les activitats i recursos d’enguany s’ofereixen amb la col·laboració de Còdol Educació.
Aquesta oferta és especialment útil per a la comunitat docent de la ciutat i el seu àmbit d’influència, ja que des d’una sola oferta el professorat pot conèixer el conjunt d’activitats educatives amb les quals pot complementar la programació acadèmica durant el curs.

Precisament, les ARE són activitats pedagògiques que es presenten com a recursos educatius que complementen els currículums acadèmics que es treballen durant el curs en els centres docents. Inclouen propostes com tallers, visites guiades i d’altres activitats participatives.

L’oferta d’ARE es troba a la web de l'Àrea d'Ensenyament i Política Lingüística, a 

Les ARE es distribueixen en sis grans grups temàtics: convivència i participación, cultura, història i patrimoni, natura i sostenibilitat ambiental, orientación laboral, salut i prevenció de riscos.

Enguany, dels 63 recursos, 13 són nous, i són els següents:

• Sexualitat en l’Educació Secundària: Tallers sobre sexualitat a demanda del grup classe, i taller sobre VIH/sida, vies de transmissió i les ITS.
• Alimentació: Explicació bàsica dels grups d’aliments i jocs. Realització de tallers de preparació de plats mediterranis divertits i originals.
• Les Mil Gràcies: L’exposició presenta pintures, dibuixos i escultures de Joan Rebull, Baldomer Galofre, Tomàs Bergadà i Modest Gené; un retrat d’Hortensi Güell, obra de Joaquim Mir i l’aquarel•la Cardenal, de Marià Fortuny. L’exposició presenta també materials arqueològics procedents d’excavacions, també es mostren cartells, ceràmiques, joguines, material esportiu i una selecció de fotografies i filmacions cedides al Centre de la Imatge Mas Iglesias.
• Kindur, vida aventurera de les ovelles a Islàndia: espectacle dedicat a Islàndia a través dels ulls de les seves ovelles aventureres. En el seu caminar, paral.lel al cicle de les estacions, les ballarines-ovelles protagonistes ens mostren l'extraordinària bellesa de la naturalesa d'aquest país. 
• Treball de recerca a la Biblioteca: Conèixer diferents tipologies de fonts d’informació de la biblioteca que són al seu abast a, com buscar-les i com citar-les correctamente per tal de desenvolupar el treball de recerca.
• L’Ogret: A l’Ogrelet, el fill d’un ogre decideix canviar el seu destí. Ell haurà d’aconseguir tres proves, tres desafiaments als seus instints i als seus tèrbols desitjos. Mentre ha heretat del seu pare el gust per la carn fresca, ha rebut de la seva mare les ganes de viure en pau amb el món i ha après de l’escola l’esperit de viure amb companyia.
L’Ogrelet reivindica la llibertat amb què tots naixem: la capacitat i la força que posseïm per deslligar-nos del predeterminat i construir el nostre propi futur. Quan som nens ens costa reconèixer i defensar les nostres singularitats. 
• Biblioteca de cordes i nusos: A l’interior d’una estructura circular de fusta hi viu una gran multitud d’històries que han trobat la seva forma i el seu espai a les prestatgeries d’aquesta peculiar biblioteca. Tu ets l’encarregat d’escollir l’objecte i a partir d’aquí desfilarem la història que s’hi amaga.
• Visita guiada al casal de joves: L’activitat consisteix en una visita guiada al Casal de Joves i una explicació de tots els serveis i activitats que s’ofereixen.
• Memorijove: Projecció d’una pel•lícula (a triar d’entre una selecció de sis) + col•loqui entre alumnes i directors
• Els jocs dels nostres avis. Programa Territori Viu: Es tracta d’una sèrie de jocs seleccionats entre els jocs tradicionals i populars per tal d’experimentar-los en grup. Es poden muntar com una petita exposició i s’acompanyen de les instruccions del joc. 
• Rondalla va, rondalla ve. Programa Territori Viu: L’activitat consta de dues parts. En la primera, els nens i nenes s’aproximen a través de la narració d’un conta-contes a una selecció de llegendes i rondalles seleccionades pel seu contingut i la seva ubicació al territori. En la segona part, fem un gran joc-recorregut que amb l’emoció dels daus i la partida, ens portarà a conèixer la riquesa patrimonial del nostre territori.
• Ruta enigmàtica per la Prioral i el campanar. Programa Territori Viu: Una ruta enigmàtica ens portarà a conèixer l’estructura de l’edifici i alguns dels seus racons més amagats... amb l’ajut de maquetes, reproduccions, imatges... aconseguirem trobar les tres claus amagades que ens portaran a pujar el campanar i continuar amb tota una sèrie de descobertes d’allò més sorprenents!
Els secrets d’un viatge: Visita dinamitzada pensada com a joc de pistes a partir de la qual els participants van descobrint les obres de la mostra. L’element dinamitzador és una maleta antiga on hi ha quatre objectes que funcionen com a pistes. Es reflexiona també a l’entorn de l’ús de la fotografia al llarg de la història, la funció que se li ha donat, els canvis tecnològics que ha experimentat. 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.