Notes de premsa
La Cambra de Comerç de Reus s’incorpora a l’Associació del Clúster TIC impulsat per l’Ajuntament
El regidor d’Innovació, Empresa i Ocupació, Marc Arza, i el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, han formalitzat la incorporació de l’ens cameral a l’Associació el Clúster en Tecnologies de la Informació i la Comunicació que impulsa l’Ajuntament de Reus. L’associació, amb seu social a l’edifici de Tecnoredessa, aplega a les principals institucions i empreses del sector del Camp de Tarragona, i té com a objectiu fonamental promoure i contribuir a la competitivitat en la cadena de valor del sector TIC tant a la ciutat de Reus com al conjunt del territori.
El 90% dels socis són empreses privades d'arreu del Camp de Tarragona. Amb l’acord signat aquest dilluns, 28 d’abril, la Cambra de Comerç de Reus se suma a la resta de membres que l’associació: l’Ajuntament de Reus, la Universitat Rovira i Virgili i les empreses d-Core Network, INSA, Grupo Castilla, Summar, Alsys, i Ticnova.
El Clúster TIC és un projecte cofinançat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, a través del SOC, i treballa per a la generació de coneixement tecnològic i la seva aplicació per al desenvolupament i l’enfortiment de la capacitat competitiva de les empreses en l’àmbit de la tecnologia i la innovació. L’Associació exerceix les activitats majoritàriament a Catalunya, si bé qualsevol altre àmbit geogràfic nacional o internacional pot ser possible. Tanmateix, qualsevol persona física o jurídica que realitzi activitats relacionades amb els fins de l’Associació se’n podrà beneficiar, sense restriccions territorials.
Per al compliment d’aquesta finalitat o objectiu, l’Associació duu a terme les activitats següents:
- Impulsar la cooperació i les trobades entre els associats per tal d’afavorir la generació d’idees i les sinergies entre ells.
- Definir polítiques i actuacions d’interès comú per als associats.
- Impulsar la innovació dels associats.
- Ser el referent territorial del clúster Tic nacional (bdigital) i desenvolupar projectes compartits.
- Potenciar els intercanvis de coneixements científics i tècnics entre els investigadors de les universitats i centres de Desenvolupament Tecnològic i les empreses.
- Potenciar la formació a tots els nivells en l’àmbit de les TIC (formació superior, formació professional, formació continuada, jornades tècniques, etc).
- Assessorar als associats sobre oportunitats d’innovació, projectes cooperatius, subvencions, etc.
- Establir relacions estratègiques amb altres regions punteres en el sector, institucions internacionals i estatals, per tal d’afavorir els intercanvis de cooperació.
- Impulsar la qualitat distintiva i el prestigi, així com la participació dels associats en projectes i esdeveniments internacionals.
- Actuar com a interlocutor amb l’Administració Pública.
- Promoure el networking entre les empreses
- Incrementar la relació amb el sector públic i la universitat que actuen com a catalitzadors.
- Promoure la cooperació en la recerca.
- Atreure talent a Reus i al territori.
- Coordinar la realització de formació específica i compartida.
- Captar noves inversions Tic al territori.
- Fomentar projectes comuns amb altres regions TIC d’Europa i del món.