Notes de premsa
La cloenda de la primera edició del curs «Xocolates i fruits secs i les diferents aplicacions en el món del dolç»
dimarts, 23 de març, finalitza la primera edició del curs "Xocolates i Fruits Secs i les diferents aplicacions en el món del dolç", amb la cloenda que es fa a Mas Carandell i amb el lliurament de diplomes a l’alumnat. Els encarregats de repartir els diplomes són Joaquim M. Barriach, director general de La Morella Nuts, Albert Poy, vicepresident del Gremi d’Artesans Pastissers de les Comarques de Tarragona, i Misericòrdia Dosaiguas, regidora de Relacions Comarcals i Formació de l’Ajuntament de Reus.
En aquesta primera edició han participat alumnes de les empreses Forn Sistaré, Barenys i Canaldas, Forn Motlló d’Ulldemolins, Orexport, Barenys o la mateixa La Morella Nuts, per tal d’obtenir una visió més àmplia del món de les xocolates i la seva combinació amb els fruits secs.
Amb aquesta finalitat s’han fet sessions teòriques a Mas Carandell, teòrico-pràctiques a La Morella Nuts i sessions pràctiques amb l’artesà pastisser del Gremi d’Artesans Pastissers de les comarques de Tarragona. Aquesta distribució ha permès a les persones participants conèixer les diferents aplicacions en bomboneria, pastisseria, gelateria…, a més a més de revisar els hàbits dels obradors i rebre recomanacions tècniques, higièniques i de prevenció de riscos.
Com a valor afegit, el curs ha comptat entre l’equip docent amb professionals de diferents àmbits vinculats al sector de la xocolata. Entre d’altres, Josep Moragas, Bartolomé Ramírez i Ángel García de l’empresa La Morella Nuts, i Antoni Roquet, artesà pastisser de l’Escola d’Hosteleria de Cambrils. Cal destacar també les col·laboracions de Xavier Coll, gerent de Xocolates Simón Coll, Montse Campdepedrós, directora de qualitat de La Morella Nuts, Francesc Casals, president de l’"Instituto del Cacao y el Chocolate", i la doctora Rosa Solà, vicerectora d’investigació de la URV.
Amb aquesta iniciativa s’ha obert una línia de formació en aquest camp, amb la intenció d’aconseguir consolidar-se i ser un referent, d’ara endavant, dins del món de les xocolates i els fruits secs.