Notes de premsa
La consellera de Salut anuncia la instal·lació d’un aparell punter de diagnosi de càncer al nou l’hospital de Reus
nsellera de Salut, Marina Geli , ha anunciat aquest dimecres 30 de juliol la inversió del departament de Salut per a la instal·lació d’un PET Scan, un aparell punter en la diagnosi de càncer, al nou hospital de Reus. Serà el primer aparell d’aquestes característiques fora de la demarcació de Barcelona. Aquest aparell permet localitzar el tumor i alhora determinar-ne l’extensió.
Marina Geli ha fet aquest anunci durant l’acte de signatura del conveni per desplegar el Pla Director d’Oncologia de la demarcació de Tarragona. La signatura d’aquest conveni és el primer pas que ha de permetre posteriors aliances amb d’altres proveïdors de salut en les que s’establiran procediments específics per tal de descentralitzar els tractaments i els procediments oncològics a tota la demarcació de Tarragona.
El Servei d’oncologia de l’Hospital universitari Sant Joan de Reus, centre de referència en oncologia actuarà com a coordinador del Pla director d’oncologia possibilitant així la descentralització dels tractaments de quimioteràpia que es podran dur a terme a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, Hospital de El Vendrell, el Pius Hospital de Valls i l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.
La radioteràpia es continuarà fent a les unitats de radioteràpia de Reus i la de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús de Tortosa.
La signatura d’aquest conveni és el primer pas que ha de permetre posteriors aliances amb d’altres proveïdors de salut en les que s’establiran procediments específics per tal de descentralitzar els tractaments i els procediments oncològics a tota la demarcació de Tarragona.
Amb aquest primer pas s’inicia un procés estructurat de treball interinstitucional per tal de coordinar l’atenció oncològica, la docència i la recerca en oncologia al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Així, l’articulació territorial d’ONCOSUD a partir del Pla director d’oncologia es farà amb els següents objectius:
- Aliança de recursos assistencials a través de la cooperació dels serveis d’oncologia mèdica dels diferents dispositius
- Aliança de coneixements amb l’establiment de línies de col·laboració en docència i recerca
- Descentralització del model de tractament oncològic i assistència a la població de referència segons el lloc de residència
- Establiment de sistemes d’informació compatibles i de criteris d’avaluació dels resultats assistencials
- Col·laboració amb el conjunt de proveïdors i dispositius assistencials del territori, inclosos els no integrats fonamentalment a l’ONCOSUD
- Establiment de protocols conjunts
- Convenis específics per a la concreció dels dispositius assistencials i de mitjans tècnics i humans