Notes de premsa

La DOP Siurana col·labora amb «Cuinem per tu» i regala oli als establiments de restauració participants a la campanya

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 13/11/2020
Lots d'oli per als restaurants de Reus

La DOP Siurana ha volgut sumar-se a la promoció de la restauració que realitza l’Agència Reus Promoció regalant oli i, amb aquesta acció, vol donar suport als establiments de la ciutat que preparen menjar per emportar.

Coincidint amb l'arribada de l'oli nou a Reus i en les dates en què tradicionalment es realitza la Fira de l’oli Siurana en què es presenta l’oli nou de la temporada, la DOP dona dues ampolles d’oli per a cada establiment perquè puguin preparar els seus plats, així com també monodosi per obsequiar als clients que realitzin la seva comanda durant el proper cap de setmana.

En total es repartiran més d’un centenar d’ampolles d’oli i 900 monodosi entre els participants de la campanya «Cuinem Reus».

Amb aquesta acció, a més de donar suport a la restauració en un moment en què la seva activitat es veu molt limitada la DOP Siurana també vol donar a conèixer entre els clients dels restaurants les característiques d’un oli km 0 de gran qualitat.

Reus Promoció col·labora amb la DOP Siurana en la distribució del producte als més de 50 establiments de restauració que participen al «Cuinem per tu» perquè a partir d'aquest divendres dia 13 i durant tot el cap de setmana puguin cuinar amb l’oli nou DOP Siurana.

Fira virtual i portal de venda d’oli
La situació actual genera incerteses atès que enguany no es podrà realitzar la fira presencial a Reus que s’havia plantejat pel 13-14 de novembre com un mercat amb venda d’oli, amb totes les mesures de prevenció covid-19, i sense les activitats que any rere any atreien més visitants i compradors.

És per aquest motiu que, des del Consell Regulador de la DOP Siurana, s’ha apostat per la comercialització online de forma conjunta, com a complementari als canals de venda directa que ja tenen les diverses cooperatives i molins, i als comerços, mercat i establiments de la ciutat, que cada cop més aposten per l’oli nou DOP Siurana com un reclam aquestes dates, i un referent de qualitat tot l’any.

D’una banda, fins al 30 de novembre se celebrarà una fira virtual on conèixer les diferents entitats de la DOP Siurana, i les seves característiques, i també tota una programació anomenada “Glopets d’oli” de presentacions, tallers, receptes i activitats diverses amb noms com Carme Ruscalleda, Mònica Usart, Ada Perellada, Pep Nogué, i dinamitzadors gastronòmics per a fer cultura d’oli.

La fira virtual se celebra al portal web de Fires Virtuals: https://firesvirtuals.cat/firaolinousiurana. En aquesta fira virtual s'estrena, la plataforma www.olisiurana.cat que posa en marxa el consell regulador amb la col·laboració del projecte NUTRISALT, un marketplace on es podran comprar lots d’oli d’oliva de 16 molins de la DOP Siurana, amb lliurament entre 24-48h, i amb ports gratuïts.

La col·laboració del PECT Nutrisalt s'emmarca dins de l'operació 5 del projecte, centrada en acostar al sector de l'oli recursos diversos per a la promoció i comercialització de l'oli d'oliva verge, i que es du a terme des de la Fundació Universitat Rovira i Virgili, amb Miquel Àngel Bové i Noemí Rabassa, professors de la Facultat d'Economia i Empresa, com a investigadors principals.
 
El Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Nutrisalt és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Reus, conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Fundació URV, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) i el centre tecnològic Eurecat, amb el suport dels ajuntaments de Tarragona, la Selva del Camp, Constantí i Maspujols, i del sector agroalimentari del territori. Compta amb un pressupost d’1.924.619 €, cofinançants al 50% amb fons provinents del (PO) FEDER de Catalunya, i amb una aportació del 25% de la Diputació de Tarragona.
 

Amb aquest nou canal de comercialització, que romandrà operatiu els 365 dies de l’any, s’amplia l’abast geogràfic de les nostres fires tradicionals, i es possibilita que, davant de restriccions de mobilitat, es pugui comprar aquest producte de qualitat, de km0, de temporada i dels pagesos i pageses del territori, còmodament des de casa, al millor preu.

 

Lots d'oli per als restaurants de Reus
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.