Notes de premsa
La Guàrdia Urbana participa en un projecte europeu sobre els efectes de l’alcohol i les drogues en el trànsit
àrdia Urbana de Reus participa en un projecte de la Unió Europea per aprofundir en el coneixement dels efectes del consum d’alcohol, les drogues i els medicaments en la conducció de vehicles. El projecte ha de servir per a la futura redacció d’una normativa conjunta per a tots els països de la UE en aquesta matèria.
Uns cinquantena d’agents de les policies municipals de Reus, Barcelona i Canet de Mar participen en un curs que aquest dimecres i dijous 17 i 18 de desembre s’imparteix a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Reus en el marc del projecte DRUID (Driving under the influence of drugs, alcohol and medicine). El projecte el lidera la Unió Europea i compta amb la participació de 37 institucions i centres d’investigació europeus. La Direcció General de Tráfico el dirigeix en l’àmbit de l’estat espanyol.
El projecte DRUID té una triple vessant: l’estadística, per determinar com influeix el consum d’aquestes substàncies en els conductors; el normatiu, ja que ha de facilitar dades per a la futura redacció d’una normativa comuna per a tots els països de la UE en aquesta matèria, i la formativa, per tal que els agents policials coneguin els procediments operatius i administratius per realitzar els controls.
El curs que s’imparteix a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Reus forma els agents en el procediment a seguir en els controls als conductors (procediment operatiu, administratiu i judicial), així com, específicament, en la valoració dels signes d’influència de les drogues.
El curs consta d’una part teòrica i una de pràctica, amb controls reals a conductors a la via pública. Així, a més del caràcter científic de l’estudi, els resultats dels controls que ho requereixin tindran la tramitació administrativa o jurídica corresponent.
Divuit controladors contractats per la DGT participen també en el curs que s’imparteix a Reus amb la missió de fer-se càrrec de les mostres extretes als conductors per tal d’analitzar-les posteriorment i incloure-les en la base estadística del projecte científic. La DGT preveu la recollida d’entre 3.000 i 4.000 mostres a conductors de tot l’estat durant un any.