Notes de premsa

La Guàrdia Urbana tramita en vuit mesos 420 denúncies per excés de velocitat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 27/08/2008

àrdia Urbana ha tramitat un total de 420 denúncies per excés de velocitat en el trànsit en els vuit mesos des que va posar en funcionament el ràdar mòbil. Dues de les denúncies s’han tramitat per la via penal, una a un conductor que circulava a 114 km/h per l’avinguda Onze de Setembre, i l’altra per circular a 119km/h per l’avinguda de Salou. En els dos casos, la velocitat permesa és de 50 km/h.

Des de la posada en funcionament del ràdar mòbil el passat mes de gener, la Guàrdia Urbana ha muntat fins el 14 d’agost un total de 18 dispositius de control de velocitat en el trànsit. En aquest temps, s’han detectat 420 infraccions, de les quals, 418 han estat objecte de denúncia administrativa i 2 de denúncia penal.

Les denúncies tramitades per la via penal fan referència al conductor que la Guàrdia Urbana va detectar quan circulava a 114 km/h per l’avinguda Onze de Setembre en el dispositiu de control i seguretat en el trànsit muntat el 26 de juny; així com al conductor enxampat quan circulava a 119 km/h per l’avinguda de Salou en el dispostiu muntat el 12 d’agost. La denúncia per excés de velocitat en el trànsit es tramita per la via penal quan el conductor supera en més del doble la velocitat permesa.

El total de 420 denúncies tramitades per la Guàrdia Urbana inclou les 132 que es van imposar durant els tres primers mesos en què el ràdar va funcionar el període informatiu. Fins el mes de març, els conductors enxampats per excés de velocitat van rebre a casa seva la notificació amb la que se’ls invitava a reduir la velocitat, però no se’ls sancionava.

Ràdar mòbil
El ràdar no té una ubicació determinada sinó que és mòbil i en els primers mesos de funcionament s’ha instal·lat en les vies d’entrada a la ciutat, que és on s’ha comprovat que els cotxes corren més. En els accessos i sortides de Reus i a les rondes la velocitat està limitada a 50km/h, tot i que inclouen trams on la limitació és a 30 km/h. En general a l’interior de la ciutat, el límit de velocitat se situa en els 40 km/h si no hi ha un senyal que indiqui una altra velocitat.

La regidoria de la Guàrdia Urbana pretén que el ràdar sigui una eina per dissuadir els conductors de córrer a les vies urbanes i millorar així la seguretat de la resta de conductors i de vianants. Aquesta mesura reforça d’altres que els darrers temps s’han anat posant en marxa a la ciutat amb el mateix objectiu, com ara la instal·lació de bandes rugoses, la construcció de mitgeres i rotondes i el reforç de la senyalització que indica els límits de velocitat, entre altres.

Les infraccions registrades pel nou ràdar les tramita el departament de multes de la Guàrdia Urbana i les comunica en el seu moment al Servei Català de Trànsit, donat que a banda de la sanció econòmica, sobrepassar els límits de velocitat establerts també pot comportar la retirada de punts del carnet de conduir. L’objectiu que es persegueix amb la posada en funcionament d’aquest ràdar és el de reduir la velocitat dins del casc urbà i reduir així la sinistralitat.

Les estadístiques d’accidents a la ciutat permeten observar que entre els anys 2006 i 2007 s’han incrementat el número d’accidents, de 985 a 1.112, i s’han incrementat el número de persones ferides lleus, de 251 a 319, però en canvi s’han reduït el número de persones ferides greus o mortes.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.