Notes de premsa
La jornada del Hub Foodtech & Nutrition sobre ajuts i finançament reuneix un centenar de professionals del sector agroalimentari
Un centenar de professionals, representants de les empreses, institucions i centres de recerca adherits al projecte, han assistit a la jornada d’avui, celebrada a les instal·lacions de firaReus Events. El contingut de la sessió ha estat centrat en proporcionar eines clau per accedir a finançament per impulsar la competitivitat, amb ponències sobre ajuts existents en l'àmbit autonòmic, estatal i europeu, així com informació i recursos per preparar projectes col·laboratius.
La sessió ha comptat amb la benvinguda institucional de l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita; i la secretària d’Alimentació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Rosa Cubel.
A l'inici de la jornada, s'ha donat la benvinguda a les últimes empreses que han formalitzat la seva adhesió al Hub, com són Miliunverd Olis de Finca, bonÀrea Agrupa, Paño Naturae i Ametller Origen, així com l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i la Fundació URV.
En paraules del regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, “un dels principals eixos del Hub Foodtech & Nutrition impulsat per REDESSA és oferir assessorament tècnic sobre vies de finançament i projectes col·laboratius per a les empreses adherides al projecte, que ja en són una setantena. Per això, organitzem jornades monogràfiques com la d’avui, a través de les quals volem oferir informació útil als professionals assistents”.
La jornada s’ha encetat amb la ponència “Oportunitats i recursos per a la internacionalització de l’alimentació catalana”, a càrrec de Dèlia Perpiñà, directora gerent de PRODECA- Promotora dels Aliments Catalans. A continuació, s’ha ofert un bloc temàtic d'ajuts i finançament de la Generalitat per al sector agroalimentari, amb la intervenció de Jaume Llosas, director gerent i secretari general de la Cambra de Comerç de Reus; Cristina Peña, consultora Sènior de Recursos per la R+D i la Innovació d’ACCIÓ; Laura Ruana, subdirectora general d’Indústries i Qualitat Agroalimentàries, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat; i Lourdes Ridameya, cap de Promoció de l’Institut Català de Finances.
Així mateix, el programa ha inclòs un bloc específic sobre fons i ajuts estatals. En aquesta part de la sessió han participat Rosario Gelabert, directora Territorial de Comerç i d'ICEX Delegació de Cataluña; Carmen Galindo project manager d'EIT Food pel sud d'Europa; Luis Orodea, subdirector adjunt d'Anàlisi, Coordinació i Estadística del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació; i Carlos Franco, assessor tècnic Sector Agroalimentari, de CDTI.
Finalment, el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha estat l'encarregat de cloure l'acte i ha donat pas a un espai de networking on els assistents han pogut resoldre dubtes amb els ponents i amb consultors especialitzats.