Notes de premsa
La nova Casa d’Oficis de Mas Carandell formarà 30 joves
t dijous 25 de novembre a les 12:00 hores té lloc a les instal·lacions de Mas Carandell al barri Gaudí la inauguració del nou projecte Noves Cases per a Nous Oficis, adreçat a 30 joves menors de 25 anys sense el Graduat en Educació Secundària. A l’acte està previst que hi assisteixi el Director territorial del Servei d’Ocupació de Catalunya, Ramon Inglés, i el Regidor de Formació i Ocupació, Josep Allueva.
El programa Noves Cases per a Nous Oficis, impulsat pel Govern a través del SOC, el FSE, i en aquest cas també per l’Ajuntament de Reus, s’emmarca dins el projecte Impuls Treball del Departament de Treball de la Generalitat. Es un procés formatiu ocupacional que combina l'aprenentatge i la qualificació amb un treball productiu en activitats relacionades amb els sectors emergents i amb activitats d'utilitat pública o social. Els principals objectius són fomentar la inserció del jovent mitjançant la seva professionalització i l'adquisició d'experiència, o bé el seu retorn al sistema educatiu reglat.
La nova casa d’oficis de l’IMFE iniciada l’octubre passat, compta amb tres especialitats: Electricista especialista en energia solar fotovoltaica, Administració i gestió d’aules d’informàtica i Monitor/a de gent gran i dependents. EI projectes que es duran a terme respectivament són la realització d’una obra d’intervenció d’estalvi i d’eficiència energètica en l’edifici de l’aulari de Mas Carandell, la creació d’una aula ACTIC i el desenvolupament d’un servei d’atenció sociocultural per a persones grans i dependents en col·laboració amb entitats públiques del sector sanitari.
Els joves, a més d’aprendre les competències bàsiques del mòdul que cursen, rebran una formació en matèries transversals per a poder presentar-se, si s’escau, a les proves lliures per obtenir el Graduat en ESO o bé a la prova d’accés a Cicles formatius de grau mitjà.
La durada de la Nova Casa per a Nous Oficis és de 1.800 hores, un any, el primer semestre del qual es dedica a la formació teòrico-pràctica de l’alumnat, que rep una beca. Els 6 mesos següents, els nois i noies tindran un contracte per a la formació per part de l’IMFE amb una retribució del 75% del salari mínim interprofessional. En aquesta segona fase es realitzaran els tres projectes d’interès social esmentats que els permetrà agafar experiència en l’especialitat apresa.
Per a portar a terme aquest projecte ocupacional L’IMFE a més a més ha contractat sis persones: 1 com a directora, 4 docents (1 per cada especialitat i 1 de compensatòria) i 1 auxiliar d’administració.